Gazete Vatan Logo

E-okul sistemi okul ve veliler arasında köprü görevi görüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın veli ve öğrencilere verdiği sanal bilgilendirme hizmeti e-Okul sistemi yeni eğitim yılında da yoğun ilgi görüyor. 2016-2017 eğitim yılının yeni başlamasına karşın e-Okul sistemi yoğun şekilde kullanılıyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile veliler öğrencilerine ait okul bilgileri ile sürekli bağlantı halinde kalabilecek.

E-okul sistemi okul ve veliler arasında köprü görevi görüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet odaklı çalışmaları kapsamında Türk eğitim sisteminde ciddi modernizasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ocak 2007’de ilk defa internet ortamı üzerinden hizmete açılan e-Okul sistemi, Türkiye’deki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin tüm öğrencilik bilgilerini merkezi bir sistem içerisinde toplanmasını sağlıyor. Öğrencilerin her bir öğrencilik bilgisinin ayrıntıları ile birlikte sanal ortam üzerinden de görüntülenebilmesine imkan veren Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi her eğitim yılı içerisinde veliler ve öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de teknolojinin toplumun her köşesine ulaşması ile birlikte internet kullanımında ciddi düzeylerde artışlar yaşanmasını sağlaması ile birlikte internet bireysel ve kamusal her alanda etkin şekilde kullanılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı ise Türkiye’deki internet konusunda yaşanan bu gelişmeleri, Türk eğitim sisteminde modernizasyon sağlayabilmek amacı ile etkin bir şekilde değerlendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrencilerin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olduğu bir sanal bilgilendirme sistemi olarak faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

Özellikle çok uzun yıllardır günlük yaşam telaşı ve koşturması içerisinde çocuğunun okulu ile ilgilenebilmek için zaman ayırabilmek konusunda pek de başarılı olamayan velilerin, çocuklarının okul yaşamında daha aktif şekilde yer alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hizmete açıldı. Her bir öğrencinin ayrıntılı ve güncel eğitim bilgilerinin ayrıntılı olarak internet ortamı üzerinden görüntülenebilmesine imkan veriyor olması dolayısı ile velilerin, çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Velilerin, öğrencilerin eğitim yaşamlarında her zaman yanlarında bulunmalarını sağlayacak bu sanal bilgilendirme sistemi, Türk eğitim sistemi içerisinde öğrenci başarı düzeyinin çok daha yüksek noktalara çekilebilmesi konusunda çok önemli bir katkı sağlıyor. Bu yüzden her eğitim yılı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem öğrenciler hem de velileri tarafından oldukça yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

2016-2017 eğitim öğretim yılının 19 eylül itibari ile başladığı bugünlerde, okulun ilk haftası sona ererken öğrencilerin ders programlarından, aldıkları derslere ve hatta derslerine giren öğretmenlerine kadar pek çok eğitim bilgisinin temel şeklini alması ile birlikte veliler, çocuklarının yeni eğitim yılı içerisindeki eğitim yaşamı ile ilgili bilgiler alabilmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. Veliler, bilgilendirme sistemine sadece velisi olduğu öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile ulaşabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinde veliler ayrıca not bilgisi, yılsonu/ara dönem karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programı, aldığı dersler, derslerine giren öğretmenler, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve sözlü notları gibi bilgilere ulaşabiliyor.

Haberin Devamı