Gazete Vatan Logo

e okul öğrenci giriş – e okul veli bilgilendirme giriş sistemi nasıl açılır?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin not, sınav ve ders programı gibi seçeneklerin sorgulandığı e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VSB) yoğun ilgi görüyor. Devamsızlık Bilgisi, Not Durumu, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçeneklerin sorgulandığı e-okul beli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır?

e okul öğrenci giriş – e okul veli bilgilendirme giriş sistemi nasıl açılır?

Velililer ve öğrencilerin okulların açılmasıyla, e-okul veli bilgilendirme sistemi hakkında araştırmalar yapıyor. Bunlardan biri de e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne nasıl giriş yapılacağı ile ilgili. İşte detaylar…

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ NASIL AÇILIR? 2019…

  1. "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapın.
  2. Açılan sayfada sağ tarafta, Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki yazan ‘’Resimdeki Rakamlar’’, ‘’Öğrenci TC Numarası’’, ‘’Öğrenci Okul Numarası’’ yazan yerlerdeki bilgileri doldurun.
  3. Bilgiler girildikten sonra ‘’Giriş’’ butonuna tıklayın.
  4. Giriş yapıldıktan sonra, öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı da ekleyin ve giriş işlemi tamamdır.
  5. Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Durumu, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçeneklerden sorgulama yapılır.

E-okul sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak öğrenci ve velilerin okul yönetimiyle irtibata geçmesi gerekmektedir. Sisteme giriş ve kayıt işlemleri önce okul yönetimi tarafından yapılmaktadır.

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) sadece bilgisayar üzerinden değil Android ve İOS platformları üzerinden de girmek mümkündür. Cihazın ait olduğu sisteme uygun mağazadan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazına indirip, aynı süreci mobil platformlar üzerinde de takip edebilirsiniz.