Gazete Vatan Logo

E Okul Lise Girişi Ve Lise Yerleştirme Sonuçları Öğrenme

E okul giriş sayfası kullanılarak tüm öğrenciler işlemlerini online yapabilirler. E okul sistemi üzerinden öğrencilerin dışında velilerde giriş yaparak öğrencileri hakkındaki tüm bilgilere ulaşabilirler.

E Okul Lise Girişi Ve Lise Yerleştirme Sonuçları Öğrenme

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan e okul sayesinde veliler öğrencilerin takibini daha kolay bir şekilde yapabilmektedir. Sunulan hizmetler ile birlikte velilerin okula gitmesine gerek kalmadan online olarak işlemlerini halledebilecek olması bu anlamda çok daha fazla kişi tarafından sistemin kullanılmasını sağlamıştır. Bu açıdan sistemin kullanıma sunulmasının ardından kısa bir süre geçmesine rağmen yüksek rakamlara ulaşarak kullanım sağlanmaya başlanmıştır. E okul üzerinden yapılacak olan işlemler ile birlikte öğrencilerin devamsızlık, not bilgisi, davranış durumları gibi çeşitli konulardaki durumlarının görüntülenmesi ve ücretsiz olarak bilgi alınması mümkün duruma gelmiştir.

E OKUL VELİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

MEBBİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

MEB SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Tüm bu avantajların yanında e okulun sadece ilkokul öğrencileri için olmaması ve e okul lise giriş imkanlarının da bulunması sayesinde lise dönemindeki öğrenciler için de bilgi alınabilir. Bu açıdan sadece ilkokul dönemine özel olarak değil, tüm eğitimi dönemive eğitimlerini kapsayan e okul eğitim dünyasındaki tüm bilgileri online olarak aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Lise dönemlerinde e okul üzerinden lise yerleştirme sonuçlarının öğrenilmesi gibi işlemlerde yapılabilmektedir. Bu açıdan gerek öğrenci gerek veliler için büyük bir kolaylık sağlanmış ve ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden yapılacak işlemlerde dönemsel olarak belirlenmiş olan lise sonuç yerleştirme bilgileri, lise sınav sonuçları gibi detaylı bilgilere erişim sağlanabilir. Vatandaşlar tarafından kullanılabilecek olan e okul üzerinden işlem yapmak isteyen kişiler öğrenci girişi bölümünü kullanmalıdır. Öğrenci girişi bölümünün kullanılması ile birlikte öğrenci profili üzerinden e okula giriş yapılmış olacaktır. Bu sayede e okula giriş yaptıktan sonra okul portalı dahilinde bulunan tüm hizmetler üzerinden bilgi alınabilir. Üstelik sistemin tamamen ücretsiz olması bu konuda işleri daha da kolay hale getirmiştir. Bu açıdan ihtiyaç halinde vatandaşlar istedikleri zaman sisteme giriş yaparak bilgi sağlayabilir. Üstelik sadece bilgisayar üzerinden değil cep telefonları üzerinden de sistem kullanılabilir durumdadır.

Haberin Devamı