Gazete Vatan Logo

e-Okul giriş yap! E-Okul öğrenci girişi nasıl açılır?

E okul giriş yap işlemi öğrenciler ve veliler tarafından ilk ara tatilin bitmesinden sonra, bugün sıkça görüntülenen sayfalardan biri. Veliler ve öğrenciler ilk ara tatilin ardından sınav sonuçlarını, yeni yapılan açıklamaları ve güncellemeleri takip etmek istiyor. Peki, e-okul vbs sistemi nasıl açılır?

e-Okul giriş yap! E-Okul öğrenci girişi nasıl açılır?

e-okul bilgilendirme sistemi, ara tatilin ardından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Sınav notları ve devamsızlık bilgilerinin kontrol edildiği, e-okul veli bilgilendirme (VSB) giriş sayfası nasıl açılır?

E OKUL VBS GİRİŞİ GÜNCELLENDİ

e okul VBS girişi MEBBİS üzerinden yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenicilere kolaylık sağlamak adına eğitim ile ilgili bütün siteleri aynı başlık altında topladı.

Öğrenci ve veliler bundan sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresini kullanacak. e-Okul sistemine öğrenci, T.C kimlik ve okul numaraları ile veli ise sistemin belirlediği güvenlik kod ile birlikte Veli Bilgilendir Sistemi’ne hızlı ve kolayca giriş yapılabilecek. Sistem ”Not Bilgisi” başlığı altında, siteye yüklenen tüm notları görüntüleyebiliyor. Yazılı ve sözlü sınav notları yanı sıra, performans ve proje ödevlerinden aldığı notlar da aynı sitem üzerinden görüntülenecek.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2019 NASIL AÇILIR?

e-Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu bilgileri doldurulmalıdır.

Haberin Devamı

Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bilgilerin doğru girilmesiyle sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.