Gazete Vatan Logo

E- Okul giriş ve karne notları

E-Okul üzerinden hem devamsızlık bilgilerine hem de karne notlarına kolayca erişim sağlanabiliyor. Karne heyecanı yaşayan 18 milyon öğrenci E-Okul üzerinden karne notlarını öğrendiler. İşte E-Okul sistemi hakkında detaylar!

E- Okul giriş ve karne notları

İlk kez 2006-2007 eğitim öğretim yılında hayata geçirilen E-Okul projesi hem öğrencilerin ve anne babalarının hem de öğretmenlerin ve okul yöneticilerine pek çok olanak sağlamaktadır. E-Okul uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve yürütülen bir projedir. E-Okul uygulaması yalnızca devlet okulları için geçerli değildir. Aynı zamanda özel okullarda (özel kolejler ya da özel liseler) da yine aynı şekilde E-Okul uygulamasından yararlanılabilmektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme-Yönetim Bilgi Sistemi

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Okul uygulamasında öğrencilere yönelik olan pek çok bilgiler yer almaktadır. Öğrencilerin kaydı, nakil işlemleri söz konusu ise nakil kayıtları ve nakil işlemleri, öğrencilerin ders durumları, sınavda aldıkları notlar gibi temel bilgiler E-Okul kapsamında yer alır. Bunun yanı sıra ise öğrencilerin not işlemleri ve not girişleri, okula ya da derslere devam etmediği günler de yine E-Okul bilgi sisteminde yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra öğrencilerin girecek oldukları sınav tarihlerini kapsayan sınav takvimi, haftalık ders programları, yapılan ortak sınavlar ve sınavların sonuçları gibi bilgiler de yine sistem üzerinden yayınlanmaktadır. Bunun haricinde ortak sınavlara başvuruda bulunmak ya da sınav sonuçları kapsamında tercih yapmak da E-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilen uygulamalardır.

Haberin Devamı

Tüm bu bilgilerin yanı sıra E-Okul sistemi üzerinden öğrencilerin okul dönemleri boyunca almış oldukları önemli belgeler, e-karne uygulaması, okul idaresi tarafından yapılan duyurular ve notlar da yine sistemde yerini almıştır. E-Okul öğrenci bilgi sistemi haricinde bir de E-Okul VBS yani Veli Bilgilendirme Sistemi de bulunmaktadır. Bu sistem üzerinden ise anne ve babalar çocuklarının okul ve eğitim dönemlerindeki durumlarını görüntüleyebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi ve kesin internet sitesinden bu uygulamalara giriş yapılabilir. Anne ve babalar ise çocuklarının TC kimlik numaraları ve okul numaraları ile bu sisteme giriş yapabilirler.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklama kapsamında ise aslından E-Okul uygulamasının amacı hem öğretmenlere ve öğrencilere hem de okul idarelerine şeffaflık getirmektir. Böylece öğrenciler ve anne ve babalar eğitim ile gerekli bilgilere anında ulaşabilir, yanlış olduğu düşünülen sınav sonuçlarında ya da ortak sınav sonuçlarında gerekli birimlerle iletişime geçerek bu hataları düzeltebilirler. Öğrencilerin ve anne ve babaların önemsediği okul dönemi ve okul hayatı E-Okul uygulaması sayesinde artık çok daha aktif biçimde takip edilebilmekte. Ayrıca E-Okul sayesinde elde edilen bilgilerden olan e-karne sayesinde öğrenciler daha karne günü gelmeden karnelerinin ne şekilde geleceğinden haberdar olabilirler. Aynı şekilde E-Okul VBS yani Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde veliler de e-karne uygulamasını görüntüleyebilir, çocuklarının karne dönemleri gelmeden karnelerinin nasıl geleceğini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Aslında E-Okul bilgi sistemi uygulamasında yer alan e-karne sistemi yine öğrencilere ve anne ve babalara pek çok açıdan destek sağlamakta. Karnesi kötü gelecek olan öğrenciler daha tatil dönemi başlamadan notlarını düzeltmek için ders çalışma programı hazırlayabilirler. Bu sayede tatil döneminde bu programa bağlı kalarak ise diğer dönem notlarını yükseltebilirler.