Gazete Vatan Logo

E Devlet Girişi İle Sigorta Poliçe Sorgulama

E Devlet girişi ile ulaşacağınız hizmetler arasında sigorta poliçe sorgulama seçeneği de bulunmaktadır. E Devlet girişi sonrasında sigorta poliçe detaylarına ulaşabilirsiniz. E Devlet giriş işlemleri için detayları haberimizde.

Türkiye'de yaşanan depremler sonrasında konutlardaki güvenliğin sağlanması amacıyla çeşitli sigortalar getirilmiştir. Özellikle maddi hasarın karşılanması ve vatandaşların deprem gibi doğal afetlerde mağdur duruma düşmemesi adına zorunlu deprem sigortası adı altında sigorta getirilmiştir.

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

POLİÇE SORGULAMA

Tüm ev sahiplerinin yaptırması gereken bu sigorta DASK olarak da bilinmektedir. Belli periyotlarda yenilenen ve kişilerin sigorta primlerini ödemesi gereken DASK olmadan evlerde oturulması da kanunen yasaktır. Yapılan bu sigorta ile birlikte evler güvence altına almakta ve olası doğal afete karşı maddi hasar karşılanmaktadır. Üstelik DASK belgesi olmadan ev içerisinde kiracının oturması, elektrik ve doğalgaz gibi başvuruların da yapılması mümkün değildir. Tüm başvurularda ilgili belge istendiği için evlerde ilk olarak yapılması gereken işlerin başında DASK sigortası gelmektedir.

E Devlet girişi yaparak sigortanız ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilir ve poliçe sorgulaması yapabilirsiniz. Sigorta poliçe sorgulama ile birlikte yaptırdığınız sigortanın ne kadar geçerli olduğunu ve hangi tarihte yenilenmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz. Poliçe detaylarına ulaşarak sigortanızın takibini de kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. İstediğiniz zaman sorgulama yaparak ilgili bilgilere ulaşabilmeniz de devlet kapısının ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Kurumları aramanıza ya da giderek bilgi almak için uğraşmanıza gerek kalmadığı gibi internet üzerinden tüm bilgiler kullanıma sunulmuş durumdadır.

Haberin Devamı

Sunulan hizmetten yararlanmak için belirtildiği gibi ilk olarak E Devlet giriş yapmanız ve ardından ilgili hizmete ulaşmanız gerekir. E Devlet giriş seçeneğinde T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle girmeniz gerekir. Şifre sahibi olmayan vatandaşların PTT üzerinden şifre alması ve aldıkları bu şifreyi, şifre alanına girmesi yeterlidir. Böylece sadece poliçe sorgulama işlemleri için değil devlet kapısı üzerinden sunulan tüm hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İstediğiniz zaman E Devlet giriş yaparak hizmetlere erişim sağlayabilir ve gerekli sorgulama ve bilgi alma işlemlerinizi yapabilirsiniz

Haberin Devamı