Gazete Vatan Logo

E Devlet Giriş İle Adli Sicil Ve Sabıka Kaydı Sorgulama

E Devlet girişi yaparak online olarak adli sicil kaydı sorgulama yapabilirsiniz. Adli sicil ve sabıka kaydı sorgulama işlemini nasıl yapacağınızı anlatıyoruz. Adli sicil kaydı dökümü almak için detaylara bakınız.

Adli sicil kaydı sorgulama konusunda önceki yıllarda kurumlar üzerinden yapılan başvurular, artık online sisteme aktarılmıştır. Bu bakımdan işe giriş gibi durumlarda gerekli olan adli sicil kaydına online olarak anlık bir şekilde ulaşabilir ve bu belgeyi alabilirsiniz. Bu bakımdan beklemenize gerek kalmadan istediğiniz anda bu belgeye sahip olabilirsiniz. Böylece iş başvurularınız için de gecikmeniz söz konusu olmayacaktır.

ADLİ SİCİL KAYDI SORGULAMA

E DEVLET

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Adli sicil kaydı, kişinin adli durumu ile ilgili bilgi vermektedir. Öyle ki bir suça karışmış olan, bir şekilde mahkeme gibi durumlara karışan ve ceza alan kişilerin tüm bu olayları adli sicil kaydına işlenmektedir. Bu bakımdan istenen adli sicil kaydı ile birlikte kişinin bu bilgilerine de erişim sağlanabilmektedir. İnternet üzerinden alınan adli sicil kaydı belgeleri resmi niteliktedir. Bu bakımdan resmi evrak olarak istenilen yerlerde kullanılabilir. Bu durumda olası bir sahtekarlığı önlemek adına doğrulama hizmeti de bulunmaktadır. Buna göre adli sicil kaydı sorgulama yaparak alınan adli sicil kaydı için yine E Devlet üzerinden doğrulama yapmanız mümkündür. Bu doğrulama işlemleri için adli sicil kaydının altında yer alan kodları, E Devlet adli sicil kaydı doğrulama bölümüne girmeniz gerekmektedir. Bu sayede belgenin sahte mi yoksa gerçek mi olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece size sunulan adli sicil kaydının doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. E Devlet üzerinden geliştirilen bu sistem ile birlikte bu konudaki olası ihmal durumları da önlenmiştir.

Haberin Devamı

Bu bakımdan adli sicil kaydı sorgulama konusunda E Devlet girişi yapmanız yeterli olmaktadır. E Devlet girişi yaparak ulaşabileceğiniz adli sicil kaydı sorgulama bağlantısı üzerinden tüm T.C. Vatandaşları yararlanabilmektedir. Bu bakımdan ücretsiz olarak sunulan bu imkan adli sicil kaydı sorgulama ile tüm vatandaşların bu konuda online hizmeti almanız mümkündür.