Gazete Vatan Logo

Dünyayı sarsacak oyun; Detroit

Çocuk istismarını ve aile içi şiddet olaylarını anlatan Detroit; İnsan Olmak oyunu daha çıkmadan İngiliz milletvekilleri tarafından ‘iğrenç’ olarak nitelendirildi. Ancak oyun sipariş rekoru da kırıyor

Dünyayı sarsacak oyun; Detroit

Milyonlarca dolarlık bir oyun olan Detroit; İnsan Olmak önümüzdeki yıl Japon oyun devi Sony tarafından piyasaya sürüldüğünde muhtemelen bir hit olacak. Amazon’da önceden 50 dolara ön sipariş veriliyor.

‘Detroit: İnsanın Olmak’, önümüzdeki yıl Japon oyun devi Sony tarafından henüz piyasaya sürülmeden tepki çekiyor. İngiliz milletvekillerinden Dame Esther Rantzen PlayStation 4 konsolu için “hasta ve itici” oyunu dedi ve Daily Mail’in haberine göre Yayımcı Sony Interactive Entertainment’ı çocuk istismarı sahnesini kaldırmaya veya oyunu geri çekmeye çağırdı. Dame Esther “Bu oyunun yapımcıları utanmalı. Çok sapıkça. Bir çocuğu dövmek eğlence midir?” diye sordu.

Andy Burrows da şunları söyledi, ‘Çocuk istismarını, ihmali veya eğlence için aile içi şiddeti önemsemeyen veya normalleştiren herhangi bir video oyunu kabul edilemez.’ Tartışmalı video oyunu 2018 baharında piyasaya sürülecek. Kültür, Medya ve Spor Seçimi Komitesi Başkanı Tory MP Damian Collins “Aile içi şiddet, motivasyonun ne olduğuna bakılmaksızın bir video oyununun parçası olmak tamamen yanlış” dedi. Oyun, Fransız firması Quantic Dream tarafından geliştirildi ve David Cage tarafından yazılıp ve yönetildi.

Haberin Devamı

Bilgisayar oyunları yaş derecelendirmesini yapmaktan sorumlu olan Video Standards Council doyuna bir sınıflandırma yapıp yapmamaları hakkında yorum yapmadı ve oyunun serbest bırakılmasına izin verdi. Bir sözcü, “Gerekli gördüğümüz ölçüde, önde gelen psikologlar ve hukuk uzmanlarından oluşan danışma panelimize danışabiliriz.”

Sony Interactive Entertainment yorum yapmaktan kaçındı.