Gazete Vatan Logo

YouTuber Gabby Petito korkunç şekilde can vermişti! Ailesinden flaş hamle

'Karavan Kız' adıyla bilinen YouTuber Gabby Petito 2 Temmuz 2021'de sevgilisi Brian Laundrie ile 4 aylık bir seyahate çıktı. Bir ay sonra ortadan kaybolan genç kızın cansız bedenine ulaşıldı. Tüm dünyanın takip ettiği olayın ardından Gabby'nin ailesinden flaş bir hamle geldi.

YouTuber Gabby Petito korkunç şekilde can vermişti! Ailesinden flaş hamle

2021 yazında sevgilisi Brian Laundrie ile karavan tatiline çıkan 22 yaşındaki internet fenomeni Gabby Petito'dan tatilin birinci ayında haber alınamamaya başladı. Brian Laundrie, 1 Eylül'de Florida'daki evine döndü ama Petito'nun ailesi ya da polisle iletişime geçmedi. 11 Eylül'de Petito'nun ailesi polise kayıp ihbarında bulundu ve geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı. Korkunç gerçek ise günler sonra ortaya çıktı.

GÜNLERCE ARADILAR

Posta.com.tr’den Mine Bozkurt’un derlediği habere göre; 19 gün boyunca aranan Gabby Petito'nun cansız bedeni Wyoming eyaletinde ormanlık alanda bulundu. Bir numaralı şüpheli olan Laundrie, polisle işbirliği yapmayı reddetti. 13 Eylül'de ise kayıplara karıştı. Günler sonra Florida’daki Carlton Reserve bölgesinde bu kez de Brian Laundrie'nin cesedi bulundu. Laundrie'nin yanında sırt çantası ve günlüğü de vardı. Günlükte yazanlar kan dondurdu.

GÜNLÜĞÜNDE YAZANLAR KAN DONDURDU

Brian Laundrie, günlüğünde sevgilisi Gabby Petito'yu boğarak öldürdüğünü itiraf ediyordu. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Gabby’nin sevgilisi Brian tarafından öldürüldüğünü doğruladı. Brian’ın FBI’yı yanıltmak için cinayet işledikten sonra Gabby ile mesajlaşma süsü verdiği de belirlendi. FBI, bu günlüğün kanıt sayıldığını ve cinayete ilişkin dosyanın da katilin ölmesinden dolayı kapatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

POLİS AYIRMIŞTI

Çift, daha önce yolda kavga ederken görülmüş ve polise şikayet edilmişti. Bu aramanın ortaya çıkan kaydı, ihbarcının Laundrie'nin Petito'ya tokat attığını ifade etmişti. Utah'ın Moab bölgesinde yaşanan olayda, polisin çiftin yanın gittiği anların videosu da yayımlanmıştı. Görüntülerde çiftin otomobilin temizliği konusunda kavgaya tutuştuklarını söylediği yer alıyor. Çift olayda birbirinden şikayetçi olmasa da o geceyi farklı yerlerde geçirmişti.

AİLESİ HAREKETE GEÇTİ

Vahim olayın üzerinden aylar geçmesinin ardından Gabby Petito'nun ailesinden yeni bir hamle geldi. Aile, kızlarının öldürülmesine engel olabileceklerini iddia ettikleri Utah polisine 50 milyon dolarlık dava açıyor.

Haberin Devamı

Petito'nun ebeveynleri Nichole Schmidt ve Joe Petito, yaptıkları basın konuşmasında, 12 Ağustos 2021'de polis ekipleri Brian Laundrie'ye müdahale etseydi kızlarının şu an hayatta olacağını ileri sürdü. Davada, görgü tanığının şikayeti üzerine çiftin yanına gelen polisin Gabby'i yüzüstü bıraktığı iddia ediliyor.

Ailenin temsilcisi Dick Baldwin, 2021'deki olayda polisi Brian'ı masum gibi göstermekle suçluyor. Aileye göre polis memurları bu gibi olaylarla nasıl baş etmeleri gerektiğine dair yeterince eğitilmemişti. Üstelik olayın ardından polis tarafından tutulan tutanakta olay aile içi şiddet olarak değil, ruhsal sorun olarak işlenmişti.