Gazete Vatan Logo

Yine rengarenk hayatlar söndü

Terör, Avrupa’nın kalbi Brüksel’de 35 masum can aldı. IŞİD bombalarıyla can verenler, artlarında yarım kalan hikayeler bıraktı...

Yine rengarenk hayatlar söndü

Brüksel’deki terör saldırılarının kurbanlarının kimlikleri açıklanmaya başladı. İlk kara haber, Güney Amerika ülkesi Peru’ya düştü. Altı yıldır Belçika’da yaşayan Adelma Marina Tapia Ruiz isimli kadının yaşamını yitirdiği Peru Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Havalimanındaki saldırı sırasında ölen 37 yaşındaki kadının yanında 4 yaşındaki kızı ile Belçikalı eşinin de bulunduğu öğrenildi. ABD’den Kentucky’li çift Justin ve Stephanie Shults ile New York’lu kardeşler Sascha ve Alexander Pinczowski’nin havalimanı bombasıyla hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Çekirge 3. kez sıçradı

Brüksel’de yaşanan havalimanı saldırısında vücuduna şarapnel parçaları isabet ederek yaralanan ABD’li 19 yaşındaki bir gencin daha önce de Boston ve Paris’te yaşanan terör saldırılarından kurtulduğu ortaya çıktı. Brüksel’deki havalimanında 14 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırıda yaralanan Mason Wells üçüncü kez terör saldırısından kurtuldu. Mormon tarikatı üyesi olan Utahlı Wells’in aşil tendonuna şarapnel saplandı, yüzünde ve ellerinde ise üçüncü derecede yanıklar meydana geldi. ABC televizyonuna konuşan Wells’in babası 2013 yılında yaşanan Boston Maratonu patlaması sırasında da olay yerinde bulunduklarını anlattı. Patlama sırasında oğluyla bir sokak ötede olduklarını anlatan baba yara almadıklarını ancak sarsıntıdan etkilendiklerini kaydetti. 2013’te 6 kişinin yaşamını yitirdiği ABD’deki Boston Maratonu saldırısında 280 kişi yaralanmıştı. Wells’in aynı zamanda geçen yıl Fransa’nın başkenti Paris’teki saldırılar sırasında da kentte olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı