Gazete Vatan Logo

Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı!

Arafat'ın ölüm nedeninin yüzde 83...

2004 yılında ölen Yaser Arafat’ın cesedi üzerinde İsviçre’de yapılan incelemede, Filistin’in efsanevi liderinin radyoaktif polonyum maddesi zehirlenmesinden öldüğü belirlendi. Arafat’ın cesedinde normalden 18 kat fazla polonyum çıktı.

İsviçreli bilim adamlarının, zehirlenerek öldürüldüğüne yönelik iddiaların ardından inceleme yaptıkları eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın cesedinde ve mezarındaki toprakta radyoaktif polonyum elementine rastladığı bildirildi.

El-Cezire televizyonu, bir nüshasını elde ettiğini öne sürdüğü, İsviçre’-nin Lozan kentindeki Adli Tıp Enstitüsü’nün hazırladığı 108 sayfalık raporda, Arafat’ın mezarındaki toprakta ve kaburgalarında bulunan polonyum miktarının normalden 18 kat fazla olduğunun belirlendiğini bildirdi. Haberde, cesette radyoaktif polonyum maddesine rastlandığı ve Arafat’ın ölüm nedeninin yüzde 83 bundan kaynaklandığının tespit edildiği belirtildi.

Miktar ölüm için yeterli

İngiliz adli tıp uzmanı David Barclay da, rapora ilişkin yaptığı açıklamada, bu sonucun Arafat’ın polonyum zehirlenmesi nedeniyle öldüğünü doğruladığını söyledi. Barclay, bulunan polonyum miktarının çok yüksek ve Arafat’ın ölümü için yeterli olduğunu da dile getirdi. Arafat’ın eşi Süha Arafat ise raporun eşinin öldürüldüğünü kanıtladığını söyledi. Süha Arafat, önceki gün, Paris’te İsviçreli uzmanların hazırladığı raporun bir nüshasını, Barclay’in refakatinde avukatı Sa’d Cebbar’dan teslim almıştı.

Elbiselerinde de çıkmıştı

Yaser Arafat, 11 Kasım 2004 tarihinde Paris’te bulunan Percy Askeri Hastanesinde 75 yaşında ölmüştü. Arafat’ın eşi Süha Arafat, eşine ait kıyafetleri incelenmek üzere Lozan’da bulunan bir laboratuvara vermişti. Kıyafetlerde yüksek oranda radyoaktif polonyum maddesine rastlanması üzerine Arafat’ın suikast sonucu öldürüldüğü yönündeki şüpheler artmıştı. Fransa’da görülen davada, savcının talebi üzerine Arafat’ın mezarının açılmasına karar verilmişti.

Polonyum nasıl öldürüyor?

Rus istihbarat servisinin eski çalışanlarından Aleksander Litvinenko’nun zehirlenmesi ile gündeme gelen radyoaktif polonyum maddesi, uzmanlara göre, solunum, yiyecek ve içecek maddeleri ya da ciltte bulunan açık yaralardan vücuda girince ölüm süreci başlıyor. Vücudun organlarını bombardımana tabi tutan polonyumdaki alfa parçacıkları, 138 günde etkisini gösteriyor. Ticareti yasal olan ve internette bile satılan polonyum; tıp, araştırma faaliyetleri ve fotoğrafçılıkta kullanılıyor.

Haberin Devamı