Gazete Vatan Logo

Türkiye yorumu: Siyasi iradeye sahibiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Rus Büyükelçinin vurulmasından sonra 'Türkiye ile ilişkiler' hakkında konuştu

Türkiye yorumu: Siyasi iradeye sahibiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Danışmanı Dmitri Peskov, Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rus Büyükelçi Andrey Karlov’un öldürülmesinin Türkiye ve Rusya’nın ilişkilerindeki olumlu eğilime engel olmaması için gereken siyasi iradeye sahip olduklarını dile getirdiklerini bildirdi.

"HAKKIMIZ YOK"

Öte yandan Devlet Duması oturumunda konuşan Leonid Slutskiy, “Türkiye Cumhuriyeti ile siyaset, ekonomi-ticaret, Parlamento diplomasisi alanlarında işbirliğimizi arttırmaya devam edeceğiz, yakında Türk Akımı projesini onaylama oturumumuz gerçekleştirilecek. Her hangi bir provokasyonun, zor olsa bile ortak ülkelerle işbirliğimizi sarsmasına izin vermeye hakkımız yok“ şeklinde konuştu.


Slutskiy, sözde değil özde terörle mücadele edebilenlerin gerçek terörle mücadele koalisyonu kurması çağrısında da bulundu.

Slutskiy şöyle devam etti:

“Rusya’nın çağımızın ana tehdidi olan uluslararası terörle mücadeleye yönelik izlediği politikayı her hangi bir provokasyon sarsamaz. Aynı zamanda stratejik Batılı arkadaşlarımızın son yıl içerisinde Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerini bozmak için harcadığı çabaları göz önünde bulundurmamız lazım.“

Haberin Devamı