Gazete Vatan Logo

Suriyeli muhalifler ile IŞİD arasındaki çatışmalar sürüyor

Halep'in kuzeyinde muhaliflerle terör örgütü IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve bazı köylerin çatışmalar nedeniyle tamamen boşaltıldığı bildirildi.

Suriye'de Halep kentinin kuzey bölgelerinde muhalif birliklerle terör örgütü IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve bazı köylerin çatışmalar nedeniyle tamamen boşaltıldığı bildirildi.

Halep'in kuzeyinde IŞİD'e karşı mücadele için kurulan ortak operasyon merkezinin üyesi Mamun Hatib, kentin kuzeyindeki Soran nahiyesi ile Mari ilçesinin güneyindeki Umm'ul Kura ile Um Hoş köyleri çevresinde muhalif birlikler ile terör örgütü IŞİD arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

IŞİD'in Halep'e yardım giden yolları kesmek istediğini ifade eden Hatib, "IŞİD, Azez'e saldıracağını açıkladı. Bu bir taktik. Muhalifleri Azez'e yönlendirip Mari'ye saldırmak istiyor. Çünkü Mari muhaliflerin insan kaynağı. Bu kaynağı kurutarak Halep'e yönelmek isteyen örgüt, eğer burayı alırsa Azez ve Halep'in denetimini rahatlıkla sağlamış olur" dedi.

"Rejim, Halep'in kuzeyinde 'düşmanımın düşmanı dostumdur' taktiğini uyguluyor"

Rejimin bölgede muhaliflerin denetimindeki ilçe, belde ve köyleri savaş uçakları ve helikopterlerle bombaladığına işaret eden Hatib, "Rejim Halep'in kuzeyinde 'düşmanımın düşmanı dostumdur' taktiğini uyguluyor. Terör örgütü, tüm birliklerini Rakka kentinde Halep'in kuzeyine kadar rahatlıkla getirirken rejimin ve koalisyon güçlerinin hiçbir saldırısına uğramıyor. Sadece muhalif bölgeler saldırıya uğruyor" ifadelerini kullandı.

Rasulayn'da kontrol noktasına saldırı

Haberin Devamı

Haseke vilayetine bağlı Rasulayn ilçesinde de IŞİD'in bir kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 30 YGP'linin öldüğü bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, terör örgütü IŞİD'in Rasulayn'ın El-Dıvera köyü yakınlarındaki YGP güçlerine ait bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdığı belirtildi.

Saldırıda 30 YGP'linin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan açıklamada IŞİD'in bombalı saldırısında önde gelen bir YGP'linin de yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Söz konusu ilçenin güney ve batı kesimlerinde IŞİD'le çatışmaların yaşandığına değinilen açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da Rasulayn ilçesinin güney ve batı kesimlerinde yer alan IŞİD güçlerine ait merkezleri bombaladığı ifade edildi.

IŞİD, Haseke'deki cezaevini ele geçirdi

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca IŞİD'in Haseke kentinin 2 kilometre güneyinde yer alan cezaevinin denetimini sağladığı ve çevresindeki kontrol noktalarında da bomba yüklü araçlarla saldırdığı belirtildi.

IŞİD'in rejimin karargah olarak kullandığı cezaevinde çok sayıda askeri mühimmat ele geçirdiği ve bir tankı imha ettiği ifade edilen açıklamada, orduya ait savaş uçaklarının da cezaevi çevresini bombaladığı aktarıldı.