Gazete Vatan Logo

Sosyal ağlar seksi öldürüyor

Sosyal ağ kullanan gençlerin tanıştıkları partnerlerle girdikleri ilişkilerinden tatmin olmadıkları ortaya çıktı.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre akıllı telefonlarda bulunan tanışma uygulamaları, gençlerin seks hayatının kalitesini düşürüyor. Tinder ve Grindr gibi yer bazlı sosyal ağlar, kişilerin sevgili veya arkadaş bulmasına yardımcı oluyor. Ancak pek çok araştırmanın vardığı sonuca göre bu uygulamalar, hızlıca seks partneri bulmak için kullanılıyor. Araştırmanın yapıldığı 18-25 yaş arası gençlerin üçte biri, sosyal ağlarla tanıştıkları biriyle birlikte olduklarını açığa çıkardı.

Daily Mail gazetesinde yayınlanan araştırmanın şaşırtıcı sonuçlarından biri de sosyal ağlar aracılığıyla tanışılan partnerlerle yapılan seksin kalitesinin düşük olması oldu. Cinsel ilişkide bulunan kişiler, sosyal ağ partnerlerinin süre, heyecan, rahatlık ve genel tatmin açısından sorunlu olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya katılan 18-25 yaş arası kadınların %47'si orgazmlarını taklit ettiklerini itiraf etti.

Öte yandan sosyal ağlardan uzak olan 40-50 yaş aralığı, yaşları ilerledikçe yaşadıkları cinsel ilişkinin kalitesinin arttığını belirtti. Uzmanlar ise en tatmin edici ilişkiyi yaşamak isteyen kişilere, telefonlarını bırakmalarını ve ellerinde çiçeklerle geleneksel bir çıkma teklifi peşinde koşmalarını öneriyor.

Haberin Devamı