Gazete Vatan Logo

Son iki yılın en ağır bombardımanı

Halep kentinin doğusunda muhaliflere yönelik bombardıman 4’üncü gününü geride bırakırken ‘vakum, misket, varil ve nüfuz edici bombalarla’ ilk belirlemelere göre 40 kişi öldü 180 kişi yaralandı

Son iki yılın en ağır bombardımanı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep kentinin muhaliflerin kontrolünde bulunan doğu kısmına yönelik bombardımanın dördüncü gününe girdiğini açıkladı. Fransız haber ajansı AFP’nin Halep muhaberi, bombardımanın son 2 yılda duyduğu en yoğun bombardıman olduğunu söylerken çatışmalarda şu ana kadar 40 kişi öldü, 180 kişi de yaralandı. Öte yandan Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye insani yardım sözcüsü Jan Egeland erzakların giderek azaldığını, buna kış koşulları da eklenince tablonun son derece ‘iç karartıcı’ olduğunu söyledi. Reuters’e demeç veren Egeland, “Anladığım kadarıyla neredeyse tüm gıda stokları bitmiş ve on binlerce aile açlıkla karşı karşıya” dedi.

18 mahalleye yağdı

Yine AFP’ye konuşan Beyaz Miğferler adlı sivil toplum örgütünün gönüllülelerinden Necip Fakhuri “Hiç bu kadar yoğun top atışı duymamıştım” vurgusu yaparken sokaklar bombalandığı için ekibinden kimsenin acil yardım çağrısı yapılan yerlere gidemediğini söyledi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise Halep’te en az 18 mahallenin bombalandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Rusya: Biz bombalamıyoruz

Öte yandan Rusya Perşembe günü bir açıklama yaparak Halep’i kendilerinin bombalamadığını, uçaklarının İdlib ve Humus’ta DEAŞ güçlerini hedef aldığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Halep’in doğu kesimlerinden ayrılmak için çeşitli noktalarda protestolar düzenlediğini aktardı. Protestoların düzenlendiği bir noktada, en az 200 sivile cihatçılar tarafından ateş açıldığı belirten Konaşenkov “DEAŞ militanları evlerin çatılarına keskin nişancılar konuşlandırıldı. 7 sivil yaşamını yitirdi” açıklaması yaptı.

Sahra hastaneleri çalışmıyor

Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde bulunan sahra hastanelerinin ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliğinden dolayı çalışmadığını söyleyen Beyaz Miğferler yetkilisi Ensari, “Birkaç günden bu yana kente düzenlenen yoğun saldırılar nedeniyle halk dışarıya adımını atamıyor. Sahra hastaneleri ile fırınlar kapalı. Çocukların durumu içler acısı. Halep’te vahşet yaşanıyor” dedi.

Haberin Devamı