Gazete Vatan Logo

Senatörden bağışçısına metres kıyağı

Demokrat Parti’li Senatör Robert Menendez, rüşvet karşılığında destekçilerinden Doktor Salomon Melgen’in ‘metreslerine’ vize ayarlamakla suçlanıyor

ABD’de Demokrat parti’nin önde gelen isimlerinden New Jersey Senatörü Robert Menendez’in, en büyük bağışçıları arasında yer alan Doktor Salomon Melgen’in ‘kız arkadaşları’na yardımcı olduğu ortaya çıktı. New York Post gazetesi, ay başında hakkında rüşvet soruşturması açılan Menendez ve Melgen hakkında hazırlanan 68 sayfalık iddianameye ulaştı. İddianameye göre Menendez, Melgen’in metreslerinden Brezilyalı manken Juliana Lopes Leite’nin, Svitlana Buchyk adlı Ukraynalı öğrencinin ve Dominikli bir modelin Amerikan vizesi almalarına aracılık etti. Menendez’in yardımcıları aracılığıyla vize işlemlerini hallettiği, karşılığındaysa 1 milyon dolar değerinde hediye ve kampanya katkısı aldığı belirtiliyor.

15 yıl hapis alabilir

Kübalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Menendez, Amerikan Kongresi’nin en nüfuzlu Latin kökenli üyeleri arasında bulunuyor. Hakkında 8 ayrı rüşvet iddiası bulunan Menendez suçlu bulunursa 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.