Gazete Vatan Logo

Paris sokakları karıştı! Çok sayıda yaralı var

Fransa’da 'sarı yelekliler' 1 Mayıs’ta sokaklara çıktı, ortalık savaş alanına döndü. Polisin sert müdahalesi sonucu çok sayıda gösterici yaralandı.

Paris sokakları karıştı! Çok sayıda yaralı var

Fransa’da sarı yeleklilerin, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı düzenlediği eylemler 1 Mayıs’ta da devam etti.

Aylarca Sarı Yelekliler protestolarıyla sarsılan Fransa'da 1 Mayıs Bayramı da olaylı geçti. Başkent Paris'te yürüyen göstericiler, sokaklarda polisle çatıştı. Reuters haber ajansı, polisin maskeli protestoculara biber gazı sıktığını bildirdi.
Ajansa konuşan bir görgü tanığı, bazı göstericilerin yüzlerini kapattığını söyledi. Televizyonlara yansıyan görüntülerde, bir minibüsün pencerelerinin kırıldığı görüldü.
Yürüyüş güzergâhındaki tüm mağazalar ve kafelerin kepenkleri kapalıydı. Paris'te bazı metro seferleri iptal edildi.
Fransız polisi, Black Blocs adlı grupla çatışma çıkabileceği uyarısını yapmıştı. Başkent Paris'te yaklaşık 7 bin 500 polis görev yaptı.
Rennes ve Toulouse gibi kentlerde ise sokağa çıkmak yasaklanmıştı.

Haberin Devamı

Sarı yelekliler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Macron yönetimine karşı sürdürdükleri eylemlerine Fransa’nın başkenti Paris’te devam etti. 1 Mayıs etkinliklerinde şiddet olaylarını önlemek üzere Paris’te güvenlik önlemlerini arttırdı. Yetkililer önlem olarak 580 dükkân ve restoranı kapatırken, 7 bin 400 polis ve jandarmanın şehrin hassas noktalarında konuşlandırıldığı belirtildi.

Ayrıca, France24 haber kanalında, polisin en az 165 eylemciyi gözaltına aldığına ve Champs-Elysées caddesi, Elysée Başkanlık Sarayı ve Notre-Dame Katedrali çevresi gibi bazı noktalarda eylemlerin yasaklandığına yer verildi.