Gazete Vatan Logo

Kıbrıs’ta First lady’ler devrede

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, geçtiğmiz gün Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis’in eşi Andri Anastasiadis ile birlikte, İki Toplumlu Kültür Komitesi’nin düzenlediği klasik müzik konserini izledi.

Kıbrıs’ta First lady’ler devrede

Başkent Lefkoşa’nın Baf Kapısı yakınındaki Pallas Tiyatrosu’nda gerçekleşen konser, iki toplumun liderlerinin eşlerinin sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında yeniden buluşmalarını sağladı.

Eşleri olmadan ilk kez

Organizasyonda Kıbrıslı Türk ve Rum müzisyenlerin verdiği konserin yanı sıra fotoğraf sanatçılarının eserleri de ayrıca sergilendi. Konser öncesi gazetecilere konuşan Meral Akıncı, iki first lady olarak ilk kez eşlerinden bağımsız bir araya geldiklerinin altını çizerek, “Kadınların da çözüm sürecine katkı sağlayabileceğini göstermek istiyoruz. Lider eşleri iki toplumun karşısına birlikte çıkarak bu mesajı insanlara ulaştırabilir” ifadelerini kullandı. Anastasiadis ise, böyle bir konserde Akıncı ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, lider eşleri olarak Kıbrıs sorununun çözümü için gereken katkıyı yapacaklarını kaydetti. İleride de birlikte katılacakları birçok etkinlik olacağını vurgulayan Anastasiadis, Kıbrıs sorununun bu yıl içinde çözülmesi temennisinde bulundu.

Haberin Devamı