Gazete Vatan Logo

Jandarmalar güvenliği Porsche ile sağlıyor!

Jandarmalar güvenliği Porsche ile sağlıyor!

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Denizcilik ve Savunma Fuarı’nda Türk gemileri büyük ilgi gördü. Petrol devi Katar’ın yeni kurulan Savunma Bakanlığı’nı Türkiye dizayn edecek. Fuara Porsche ile dolaşan Jandarmalar damga vurdu.

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarına (DIMDEX) Türk tersaneleri çıkarma yaptı. Milyar dolarlık savunma projelerinin görücüye çıktığı fuara ise görev aracı olarak Porsche kullanan Katar jandarması damga vurdu. Porsche’li Katar Jandarması, fuarın güvenliğini sağladı.

Katar Emiri himayesinde

Türk savunma sanayi, Katar’da düzenlenen, Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı’na (DIMDEX) 25 firma ile katıldı. Doha’da dün başlayan ve 27 Mart’a kadar sürecek olan fuarda, 54 ülkeden toplam 184 katılımcı ile 13 ülkeden 21 savaş gemisi hazır bulundu. Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani’nin himayesinde ve Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Mohammed Bin Nasser Al Mohannadi’nin ev sahipliğinde düzenlenen fuar, yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda 2 gün sürecek.



120 milyon dolarlık sözleşme

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, fuara katılan genelkurmay başkanları ve savunma bakanlarıyla görüştü. Temaslarını değerlendiren Bayar, şu bilgileri verdi: “Katar önem verdiğimiz bir ülke.savunma Bakanlıkları yeni kuruldu. Önceki genelkurmay başkanı savunma bakanı oldu. Katar ile 3 yılda 120 milyon dolarlık savunma sanayi sözleşmesi imzaladık. Bazı üretimleri burada planlıyoruz. Katar donanması yüksek hızlı hücumbot Yonca tersanesine ilave siparişler verilebilir. Ares tersanesinin sahil güvenlik botu projesi onaylandı. Katar deniz kuvvetlerinde korvet büyüklüğünde gemi şu ana kadar. Milgem projesinin Katar’a satışı konusunda kısa vadede sonuç beklemiyoruz” ifadesini kullandı.