Gazete Vatan Logo

IŞİD anket yaptı! Sizce bu kez nereye saldıralım?

Brüksel saldırılarının ardından Belçika ve Fransa’da operasyonlar yapıldı. Belçika’da 6 kişi gözaltına alındı. Fransa’da ise bir IŞİD üyesi yakalandı...

IŞİD anket yaptı! Sizce bu kez nereye saldıralım?

Belçika’da Brüksel, Türk mahallesi olarak bilinen Schaerbeek’te operasyonlar düzenlendi. Belga haber ajansı, operasyonda özel harekât timleri ve helikopterlerin de görev aldığını bildirdi. Brüksel şehir merkezindeki savcılık binası yakınlarında bir otomobilde bulunan üç şüpheli gözaltına alındı. Schaerbeek’te bir eve düzenlenen baskında bomba imalathanesi ele geçirildi. Gözaltına alınan toplam 6 zanlının kimliği açıklanmadı. Belçika polisi saldırılarla ilgili Naim El Hamed isimli yeni bir zanlının kimliğini de açıkladı. Ancak saldırılara aktif olarak katılıp katılmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Fransa da yakaladı

Fransa’da da terörle mücadele operasyonları devam ediyor. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, “dün yakalanan bir kişiyle ileri aşamaya ulaşmış bir terör planının uygulanmasının engellendiğini” açıkladı. Bakan Cazeneuve, “zanlının Fransız vatandaşı olduğunu ve terör eylemi planlamasında önemli bir rol oynadığı ihtimali üzerinde durulduğunu” kaydetti. “Yakalanan kişi Fransa’da eylem planlayan bir terör şebekesine dahil” diyen Cazeneuve, zanlının haftalardır Fransız iç istihbarat örgütünün takibinde olduğunu kaydetti. Fransız basını zanlının kimliğini Reda Kriket olarak açıkladı. Teröristin ülke içinde IŞİD militanları toplanmasına yardımcı olduğu da belirtildi.

Haberin Devamı

Sizce bu kez nereye saldıralım?

IŞİD’e yakın bir forum sitesinde, “Örgütün bir sonraki saldırısını hangi ülkeye yapmasını istersiniz?” sorusu soruldu. IŞİD’in saldırılarından sonra Fransa’nın başkenti Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’ne o ülkenin bayraklarının renginin verildiğini hatırlatan bir kullanıcı, “Yeni saldırıdan sonra Eyfel Kulesi’nde hangi bayrağın rengini görmek istersiniz” diye sordu. Kullanıcının başlattığı ankete öne çıkan cevaplar ABD, İngiltere ve Rusya oldu.