Gazete Vatan Logo

Irkçılara kızdı polisi bıçakladı

Almanya’da aşırı sağcıların Hz. Muhammed karikatürleri kullanmasına tepki gösteren Selefilerle polis arasında çıkan olaylarda biri kadın iki polisi bıçaklayan kişinin Türk genci Murat K. olduğu ortaya çıktı

Almanya’da aşırı sağcı Pro NRW partisinin gösterisinde Hz. Muhammed karikatürleri kullanması ülkede Müslümanlar arasında büyük öfke yaratmıştı. Bonn’da hafta sonunda Selefi bir grubun düzenlediği protesto sırasında çıkan olaylarda iki Alman polis bıçaklanmıştı. Gözaltına alınan saldırganın Türk asıllı Murat K. olduğu ortaya çıktı. Bild gazetesi, 25 yaşındaki Murat K.’nın “kasten adam öldürmeye teşebbüs”le suçlandığını bildirdi. Bild, yaralı polislerin halen hastanede tedavi altında olduğunu belirtti.

Türk komiser kovuldu



Almanya’da iki idari mahkeme, Pro NRW partisinin gösterilerinde Hz. Muhammed karikatürleri kullanmasına izin vermişti. Selefiler ile aşırı sağcılar arasında yaşanan şiddet olaylarına, bu iznin neden olduğuna dair yeterli kanıt bulunursa karikatürlerin yasaklanabileceğini belirtildi. Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, “Almanya’da ne aşırılık yanlısı partiler ne de Selefiler tarafından bir din savaşının körüklenmesine izin vereceğiz” dedi. Öte yandan Mülheim kentinde de 31 yaşındaki Türk kökenli bir komiserin, Selefi olduğu gerekçesiyle görevinden alındığı belirtildi.

Haberin Devamı