Gazete Vatan Logo

İçinde 172 yolcu bulunan uçak az kalsın füzeyle vuruluyordu!

Rusya Savunma Bakanlığı duyurdu. Bakanlık "İçinde 172 yolcu bulunan uçak Suriye hava savunma sistemi tarafından neredeyse vuruluyordu. Uçak Hmeymim Hava Üssü'ne acil iniş yaptı" açıklaması yaptı...

İçinde 172 yolcu bulunan uçak az kalsın füzeyle vuruluyordu!

İsrail tarafından Suriye'nin başkenti Şam'a düzenlenen saldırıda bir yolcu uçağının tehlikeye düşerek zorunlu iniş yaptığı öğrenildi. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırı esnasında Airbus-320 model 172 kişilik bir yolcu uçağının Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim Hava Üssü'ne zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, İsrail jetlerinin Suriye hava savunma sistemlerine karşı sivil uçakları kalkan yaptığına dikkat çekildi ve bunun İsrail açısından 'yaygın bir uygulama haline getirildiği' vurgulandı.

DAHA ÖNCE DE OLMUŞTU
Eylül 2018'de gerçekleşen benzer bir olayda, Suriye'de Hmeymim Hava Üssü yakınında içinde 15 asker bulunan bir Rus Il-20 keşif uçağı radardan kaybolmuştu. Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, keşif uçağının kaybolması, dört İsrail F-16 jetinin Lazkiye'deki Suriye hedeflerine saldırısı ile aynı anda meydana geldi.Bakanlık, İsrail pilotlarının Rus uçağını kalkan olarak kullandıklarını, böylece Suriye hava savunma birimlerinin saldırısına maruz kaldıklarını ve Suriye S-200 füzesinin İsrail uçaklarını püskürtmeye çalışırken sonunda Rus uçağını düşürdüğünü belirtti. Olay sonrasında 15 Rus askeri askeri hayatını kaybetti.

Haberin Devamı