Gazete Vatan Logo

Hristiyan dünyasını sarsan keşif!

Eğer bu tercüme doğruysa Hristiyan dünyası fena halde karışacak. İşte o tercüme...

Hristiyan aleminde en tartışmalı figürlerden biri Magdalalı Meryem’dir. Kilise tarafından fahişelikle suçlanan Meryem’in Hz. İsa’nın yakın arkadaşı olduğu ve hatta Hz. İsa’nın soyunun devam ettiren kişi olarak da bahsedilir. Bu iddialar ABD’li yazar Dan Brown’ın 2003’te piyasaya çıkardığı Da Vinci’nin Şifreleri isimli kitaba da konu olmuştu. Bu iddialar ışığında çalışan saygın eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi’nden araştırmacılar, 8 santimetre genişliğinde ve 4 santimetre uzunluğundaki bir parşömen buldu. Eksik olan belgede, “İsa onlara, ‘O benim eşim... Onunla yaşıyorum’ dedi” ibaresi yer alıyor.

KESİN KANIT DEĞİL: Uzmanlar burada bahsi geçen kişinin Magdalalı Meryem olduğunu öne sürdü. Üniversitenin Hristiyanlık Tarihi Profesörü Karen King, Uluslararası Kıpti Çalışmaları Kongresi’nde açıkladı. Belgeye sahip olan kişi kimliğini açıklamazken King, “Bu belge İsa’nın evli olduğunun kesin kanıtı değildir” yorumunda bulundu. Kiliseye göre evli olmayan Hz. İsa hakkında yazılan parşömende Mısır’ın güneyinde yaygın olan Kıptice kullanıldığı belirtildi. Belgenin orijinal olma olasılığının yüksek olduğunu kaydeden uzmanlar araştırmaların devam edeceğini açıkladı.

ŞİFRE ÇÖZÜLDÜ MÜ? Dan Brown, tüm dünyada büyük ses getiren “Da Vinci Şifresi” isimli kitapta Hz.İsa’nın soyunun Mecdelli Meryem aracılığıyla devam ettiğini öne sürüyordu. Hatta Da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” tablosundaki havarilerden birinin Mecdelli Meryem olduğunu iddia ediyordu. Da Vinci Şifresi’ndeki iddianın sorulması üzerine Dr. King, ne şifre ile ne de yazarıyla muhatap olmak istediğini belirterek, “Sonuçta, bunun (parşömenin) Dan Brown’u doğruladığını söyleyemeyiz” dedi.

Haberin Devamı