Gazete Vatan Logo

‘Hepimiz Mahan’ız hepimiz keliz!’

‘Hepimiz Mahan’ız hepimiz keliz!’

Saçları döküldüğü için içine kapanan Mahan adlı öğrenciyi hayata bağlamak için öğretmen ve sınıf arkadaşları saçlarını kazıttı.

İran’ın Merivan eyaletinde Ali Muhammediyan adlı öğretmen, saçları olmadığı için içine kapanan Mahan Rahimi adlı öğrencisine destek olmak için saçını kazıttı. Daha sonra öğrencisiyle birlikte fotoğraf çektirdi ve “Bizim kafalarımızın saça alerjisi var” notu düşüp facebook’taki sayfasında yayınladı. Bu fotoğraf bir anda binlerce kullanıcının dikkatini çekti. Öğretmen ve öğrencisi İran’da günün konusu haline geldi. Öğretmen Ali Muhammediyan, “Mahan kel kaldıktan sonra çok içine kapandı. Yüzünden gülümsemesi eksildi ve derslerinden de endişe duymaya başladım. Onu tekrar hayata bağlayabilmek için bu yola başvurdum. Benden sonra sınıf arkadaşları da kafalarını kazıttı. Okulda tüm öğrenciler aynı şekilde bize destek oldu” dedi.


CUMHURBAŞKANI DEVREDE

Öğretmen ve öğrencilerin saçı dökülen Mahan Rahimi için yaptıkları ülkenin en çok konuşulanları arasına girdi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, öğretmeni tebrik etti ve Mahan’ın tedavi masraflarını üstlendi. Doktorlar, Mahan’ın bağışıklık sistemi ile ilgili bir problemi olabileceğini, bunun tespit edilebilmesi için alınan örnekler test yapılmak üzere Almanya’ya gönderildi.