Gazete Vatan Logo

Fransızları baştan çıkardı

Cinsel fantezilere olan yaklaşımı değiştirdi

Ünlü seksolog Sylvain Mimoun’a göre E.L. James’in üçlemesi Fransızların cinsel fantezilere olan yaklaşımını değiştirdi.

Fransa’da “Cinquante Nuances de Grey” adıyla yayımlanan “Grinin Elli Tonu” eleştirmenler tarafından yerin dibine batırılsa da, E.L. James’in üçlemesi geçtiğimiz çarşamba günü günü piyasaya çıkan üçüncü ve son bölümüyle listelerin üst kısımlarını işgal etmeye devam ediyor.

Ünlü Fransız seksolog Sylvain Mimoun, “50 Ton” üçlemesinin Fransızların cinsel fantezilere karşı olan tutumlarını özgürleştirdiği kanısında. Le Parisien’e verdiği demeçte “Elli Ton” dizisinin Fransızları fantezilerle tanıştırdığını ve genel olarak daha bir kabul görür hale getirdiğini söyleyen Mimoun, “İnsanlar artık bu tip şeylere daha az şaşırıyor,” dedi.

Seks oyuncakları yok satıyor

Bu arada Fransa’da seks oyuncağı satışlarının da tavan yaptığı belirtiliyor. Passage du Désir adlı bir online satıcıya göre, özellikle üçlemede geçen seks oyuncaklarının satışı geçen yıla göre yüzde 400 artış gösterdi.

22 yaşındaki İngiliz edebiyatı öğrencisi Anastasia Steele ile cinsel fantezilere eğilimli yakışıklı milyarder Christian Grey arasındaki tutkulu ilişkiyi anlatan “Elli Ton” üçlemesinin ilk kitabı Fransa’da 600 bin, Noel civarında çıkan ikincisi ise yaklaşık 250 bin sattı.

Herkes aynı kanıda değil

Sadomazoşist edebiyat meraklıları üçlemeyi önemsiz bulurken siyasi itibarını bir seks skandalı sonucu yitiren IMF eski başkanı Dominique Strauss Kahn da, Fransızların “50 Ton”a olan düşkünlüğünü eleştirmişti. L'Express dergisine göre Kahn, kendisini bir anda mahkum eden, ancak “erotik pornografik ıvır zıvırı” tüketmeye böylesine hevesli olan “Fransızların ahlaki ikiyüzlülüğünden esef duyduğunu” söylemişti.

Haberin Devamı