Gazete Vatan Logo

Filipinler'de bayraklar yarıya indirildi

Filipinler'in Marawi kentinde devlet güçleri ile terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute İsnilon Hapilon grupları arasında çıkan şiddetli çatışmalarda hayatını kaybeden askerler nedeniyle bayraklar yarıya indirildi

Filipinler'de bayraklar yarıya indirildi

Filipinler'in Marawi kentinde devlet güçleri ile terör örgütü DEAŞ bağlantılı Maute İsnilon Hapilon grupları arasında çıkan şiddetli çatışmada hayatını kaybeden askerler nedeniyle Filipinler'in 119. bağımsızlık gününe de denk gelen günde, ülke genelindeki tüm Filipinler Silahlı Kuvvetleri (AFP) kamplarında bayraklar yarıya indirildi. AFP sözcüsü Tugay Komutanı General Restituto Padilla, ''Marawi'deki teröristlerin yaşattıkları vahşet sonrası ölen masum insanlar ve kahramanlarımızı anmak için kutladığımız bu güne ilave olarak ulusal anlamda bir anma yapılması için bütün TV ve radyo kuruluşlarıyla bağlantı kurduk” dedi.

Bayrakların bütün askeri kamplarda hafta boyunca yarıya indirileceğini belirten Padila, Marawi'de devam etmekte olan mücadelede cesaret, fedakarlık ve özveri gösteren herkesi saygıyla selamladığını ifade etti. Filipinler Silahlı Kuvvetlerinin Marawi şehri teröristlerden temizleninceye kadar durmayacağını söyleyen Padilla, silahlı kuvvetlerin Marawi halkı, ülke halkı ve Cumhuriyet için bu görevi tamamlamaya kararlı olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı