Gazete Vatan Logo

Darbe de yaparız mutlu da ederiz!

22 Mayıs'ta darbe yapan ordu, sıkı yönetimden rahatsız olan halkın desteğini kazanmak için "ulusal mutluluk" adı altında geniş çaplı bir kampanya başlattı.

Tayland'da hükümetle muhalefet arasında aylarca süren krizi gerekçe göstererek 22 Mayıs'ta darbe yapan ordu, sıkı yönetimden rahatsız olan halkın desteğini kazanmak için "ulusal mutluluk" adı altında geniş çaplı bir kampanya başlattı.

Kampanya kapsamında askerler, başta başkent Bangkok olmak üzere birçok kentte konserler düzenliyor, gıda yardımı yapıyor. Ordunun kent merkezlerine kurduğu sahra çadırlarında halkı ücretsiz sağlık kontrolünden geçirdiğini kaydeden uluslararası ajanslar, ordu yetkililerinin ülke genelinde "uzlaşma merkezleri" açarak, halkı atılacak adımlar hakkında bilgilendirmeyi planladığını belirtti.

DARBE DEMOKRASİYİ GERİYE GÖTÜRDÜ
Başbakan Yinglak Şinavatra'nın yetkilerini kötüye kullandığı gerekçesiyle görevden alınmasının ardından yönetime el koyan ordu, ülke genelinde gösteri yasağı getirirken, ulusal medyaya da kapsamlı bir sansür uygulamasına başlamıştı.

Halkın büyük bölümü, onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan protesto gösterilerinin bitmesinden memnun olduklarını söylerken muhalifler, darbenin ülkenin demokrasi sürecini geriye götürdüğünü öne sürüyor.

Haberin Devamı