Gazete Vatan Logo

Çarşaflı teröristler üniversite bastı

Terör örgütü Taliban’ın Pakistan kolu ‘Tehrik-i Taliban’a (TTP) mensup militanlar, çarşaf giyerek Peşaver kentindeki Tarım Eğitimi Enstitüsü’ne saldırdı.

Çarşaflı teröristler üniversite bastı

Kapıdaki güvenlik görevlisini vurup yaralayan 4 saldırgan, ardından üniversite kampüsündeki öğrenci yurduna girerek ateş açtı. Saldırı sonucu 6’sı öğrenci en az 9 kişinin öldüğü, 38 kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırının ardından bölgeye ordu ve polis güçleri sevk edildi. Olay yerindeki polis memurları 4 teröristin çıkan çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Öğrenciler tatildeydi

Saldırıyı üstlenen örgütün sözcüsü, eylemde Pakistan istihbaratına (ISI) ait bir ‘güvenli evi’ hedef aldıklarını öne sürdü. Reuters haber ajansına konuşan yaralı öğrenci Ahtestan ül-Hak yurtta genelde 400 civarında öğrencinin kaldığını, ancak tatil nedeniyle olay sırasında yurtta 120 öğrencinin olduğunu söyledi.

Pakistan Talibanı Aralık 2014’te de Peşaver’deki bir askeri okula saldırmış, saldırıda 134 öğrenci hayatını kaybetmişti. Saldırı ülkenin en ölümcül saldırılarından biri olarak kayda geçmişti.