Gazete Vatan Logo

Beş kuruşsuz, girdiği hapisten milyoner çıktı

Amanda Knox, beş kuruşsuz, girdiği cezaevinden milyoner olarak çıktı

2007’de oda arkadaşını öldürdüğü iddiasıyla 4 yıldır İtalya’da kaldığı hapishaneden önceki gün ‘suçsuz’ bulunarak serbest bırakılan Amanda Knox, beş kuruşsuz, girdiği cezaevinden milyoner olarak çıktı. Amanda’nın röportajlar, yazacağı kitap ve çekilecek filminden en az 10 milyon dolar kazanması bekleniyor

İtalya’da, aynı evde yaşadığı İngiliz öğrencisi Meredith Ketcher’ı öldürdüğü iddiasıyla 4 yıl boyunca hapiste kalan ABD’li değişim öğrencisi Amanda Knox önceki gün serbest bırakıldı. Dünya basınının “Kurnaz Knoxy”, “Jessica Rabit” gibi lakaplar taktığı 25 yaşındaki Knox’un hikayesi ise eğlence dünyasını şimdiden çalkaladı. Şimdiye kadar kendi izni olmadan yaşadıklarının anlatıldığı bir televizyon filmi çekilen Knox hakkında toplamda 10 kitap basıldı. Fakat bu kitaplardan hiçbirinde Knox’un imzası bulunmuyordu. Perugia’daki hapishaneden salınan ve İngiltere üzerinden ABD’ye dönen Knox için haber programları da birbiriyle yarışmaya başladı. CNN, CBS, NBC ve ABC gibi kanalların Knox ile röportaj yapmak için milyonlarca doları gözden çıkaracağı konuşulurken, ismi açıklanmayan üç televizyon kanalının şimdiden bir milyon dolarlık anlaşma önerdiği kaydedildi. ABD’li medya uzmanları ilk röportaj için Knox’un en az 5 milyon dolar alabileceğini açıkladı. Öte yandan radyo istasyonu KQMV “Amanda’nın serbest bırakılmasından çok memnunuz. Bir hafta boyunca bizimle program yapması için 10 bin dolar teklif ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ailesi 1 milyon dolar harcadı

Yaz döneminde Amerika’yı etkisi altına alan Casey Anthony davası sonrasında, çocuğunu öldürdüğü kanıtlanan ama delil yetersizliğinden serbest bırakılan genç annenin hikayesi için 1.5 milyon dolar teklif edilmişti. 2009’da hayatını kaybeden Michael Jackson’ın bodyguardına 500 bin dolar ödendiğine dikkat çeken uzmanlar, Knox’a teklif edilecek miktarın en az 2 milyon doları bulabileceğini belirtti. Gazetelere vereceği röportaj için 6 rakamlı teklifler verildiği öne sürülen Knox’un kitap anlaşması ile birlikte en az 10 milyon dolar kazanması tahmin ediliyor. Öte yandan Knox ailesi, 2007’den beri devam eden yargı süresince yaklaşık 1 milyon dolar harcadıklarını açıkladı.

Haberin Devamı