Gazete Vatan Logo

Başvuru yağdı! Ulukaya'dan girişimcilere 5 milyon dolarlık destek

Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) adıyla oluşturulan Girişimci Adayı ve Startup Destek Programları, her yıl Türkiye’nin dört bir yanından başvuru alarak karşılıksız eğitim ve danışmanlık desteği verecek.

Başvuru yağdı! Ulukaya'dan girişimcilere 5 milyon dolarlık destek

5 yıl için toplam 5 milyon dolarlık bütçeyle oluşturulan programlara ilk yılında Türkiye’nin dört bir yanından başvuru yağdı. Girişimci Adayı Destek Programı’na 3.300 kişi başvururken Startup Destek Programı’na başvuran küçük, orta ve büyük ölçekli şirketlerin sayısı 394 oldu. Değerlendirme sürecinin ardından seçilen 24 girişimci adayı ve 6 startup sahibi 12 genç, İstanbul’da başlayan eğitimlerini üç hafta boyunca New York’ta sürdürmek üzere ABD’ye gitti.

GİRİŞİMCİLİK TOPLUMA FAYDA SAĞLAMAK İÇİN FIRSAT VERİYOR

Hamdi Ulukaya, konuya ilişkin açıklamasında Chobani'yi kurduğu ilk günden beri ticari başarıyı toplumsal fayda ile ölçtüğünü vurgulayarak “10. senesini tamamladıgˆımız Chobani serüvenimiz boyunca öğrendiğim en önemli şey girişimciliğin hem geleneksel anlamda ticari başarının yolunu açtığı hem de topluma yarar sağlama konusunda bir fırsat verdiği oldu. Hamdi Ulukaya Girişimi (HUG) bu anlamda yaptığımız işlerin son halkalarından biri. Bu girişim benim için çok özel bir yere sahip çünkü bu sefer hedefimiz Türkiye'de bir fark yaratmak ve bunu da girişimcilik üzerinden gerçekleştirmek.” dedi.

Haberin Devamı