Gazete Vatan Logo

Barzani'den şoke eden PKK açıklaması!

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani, Avrupa Parlamentosu’nda (AP) yaptığı konuşmada, 'PKK’yi hiçbir zaman terörist bir örgüt olarak görmediklerini` söyledi.

Mesrur Barzani, bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Avrupa Parlamentosu’nda terörle mücadele ve Peşmerge Güçleri’yle IŞİD arasındaki savaşla ilgili bir konuşma yaptı.

Barzani, Irak Hükümeti’ni, uluslararası güçlerin, Kürdistan Bölgesi’ne ağır silahlar vermesi konusunda engel çıkarmakla suçladı.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı, Birleşmiş Milletler (BM) başta olmak üzere uluslararası kamuoyuna, Kürdistan Peşmerge Güçleri’ne daha fazla silah yardımı yapma çağrısında bulundu. Mesur Barzani, şöyle konuştu:

“Buraya, Avrupa’dan destek çağrısında bulunmaya geldik. Silah ve askeri teçhizata ihtiyacımız var. Avrupa, Irak’ın baskılarına kulak asmadan bize ağır silahlar vermeli. Bazı Avrupalı devletlerin bize verdiği silahlar, hafif silahlardır.

Binlerce Ezidi Kürt kayboldu, yakalandı, kadınları, kızları kaçırıldı. Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle yaptığı operasyonlar, IŞİD’in yapmak istediği soykırımı engelledi.”

Konuşmasının devamında IŞİD’le herhangi bir temas kurmadıklarını belirten Barzani, demokrasiye ve evrensel değerlere inandıklarını belirtti. Mesrur Barzan, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“IŞİD sınır tanımıyor. Kürdistan’da ve Irak’ın kuzeyinde yüzbinlerce insanın yerinden olmasına sebep oldu. Örneğin Şengal felaketinde, o ilçeyi işgal etmekle kalmayıp, yüz binlerce insanı da yerinden etti.”

Amerika ve Avrupa’ya, yardımlarından dolayı teşekkür eden Barzani, hava saldırılarının binlerce insanın kurtulmasını sağladığını ve bu sayede bazı bölgeleri geri aldıklarını belirtti.

PKK’nin Batılı devletler tarafından “terör örgütü” olarak tanınması konusuna da değinen Mesrur Barzani, “PKK’yi hiçbir zaman terörist bir örgüt olarak görmedik” dedi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı, “Avrupa Birliği’nin büyüklüğünü gösterme vakti gelmiştir. Tüm dünya da bize yardım etmelidir. Çünkü biz teröre karşı savaşıyoruz ve Kürdistan Bölgesi bu savaştan gurur duyuyor” dedi.

Mesrur Barzani, Avrupa Parlamentosu Dışilişkiler Komitesi’nin daveti üzerine Brüksel’deki toplantıya katıldı.

***Mesud Barzani, Şemdin Sakık'ı PKK ile mücadele kapsamında Türkiye'ye teslim etmişti.

Haberin Devamı