Gazete Vatan Logo

'Anne diye bağırdı ama...'

8 Türk'ün hayatını kaybettiği yangında üzen detay

Almanya’nın Backnang kentinde çıkan yangında ailesinden sekiz kişiyi kaybeden ve yangından sağ kurtulan anneanne Hatice ile dayı Murat Özcan bugün olay yerine gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Anneanne Hatice Özcan, olay sırasında alevlerin yüzüne doğru geldiğini ve bu nedenle bir şey yapamadığını belirterek, "Kapıdan çıktığımda alev suratıma vurdu, göremedim. Kızım bana anne diye bağırdı, yetişemedim" dedi.

Alevlerin her yeri sardığını, içeri giremediğini, kimseyi kurtaramadığını anlatan Özcan, balkona çıkıp yardım istediğini söyledi.

İki gündür evde soba yakmadıklarını ve yangının elektrik tesisatından çıkmış olabileceğini ifade eden Özcan, bir yerin lambasını yaktığında diğer tarafın ışığının azaldığını belirtti.

Dayı Murat Özcan da yangın esnasında yeğeni İbrahim ile annesi Hatice Özcan’ı önce mutfağa, sonra da balkona çıkardığını belirtti.

Murat Özcan, daha sonra bir daha içeri giremediğini söyledi.
Olay gecesi teyzesinde kalan çocuklardan Halil Oruç, "Kuzenlerim benimle oynamak istedi. Teyzelerime gittim. Annem izin verdi. Sonra öldü" dedi.

Backnang’a bugün çok sayıda gazeteci geldi. Ailenin akrabaları ve diğer tanıdık ve yakınları gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aile yakınlarından bazıları, haberlerdeki bilgi kirliliğinden rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı