Gazete Vatan Logo

ABD Savunma Bakanı Mattis: Ordu hazır

ABD Savunma Bakanı Mattis, ordunun olası seçenekleri Trump'a sunmaya hazır olduğunu açıkladı. Daily Telegraph gazetesi, İngiliz denizaltılarının Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildiğini aktardı.

ABD Savunma Bakanı Mattis: Ordu hazır

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, “Uygun görülürse Suriye’ye askeri operasyon için Başkana seçenek sunmaya hazırız” dedi.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye’ye yönelik askeri operasyona ilişkin Başkan Trump’a seçenekler sunmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Uygun görülürse Suriye’ye askeri operasyon için Başkan’a seçenek sunmaya hazırız” dedi.

Mattis, kimyasal saldırıyla alakalı olarak Esad’ın suçlanmasına ilişkin soruya “Suriye’deki kimyasal saldırıyla ilgili istihbaratı değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Putin ile Netantahu görüştü

Rus lider Putin İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü. Görüşmede Putin'in Netanyahu'ya Suriye uyarısında bulunduğu öğrenildi.
İsrail kabinesi güvenlik nedeniyle bugün olağanüstü toplandı. Toplantıda İran’ın saldırı tehditleri ile ABD’nin kimyasal saldırı nedeniyle Suriye’ye düzenleyeceği muhtemel saldırı ele alındı.
BBC: İngiltere Başbakanı, Suriye'ye askeri müdahaleye onaya hazır
BBC'nin son dakika haberine göre; İngiltere Başbakanı May, Suriye'ye askeri müdahaleye onaya hazır. May, askeri müdahale için parlamento aramayacak.
Hava operasyonu seçeneklerden biri...
Beyaz Saray, Trump Doğu Guta'daki kimyasal saldırıya ilişkin Rusya ve Suriye'yi sorumlu tuttuğunu açıkladı.. Beyaz Saray Sözcüsü yaptığı açıklamada, Suriye konusunda son kararın henüz verilmediği ve tüm seçeneklerin masada olduğu belirtti. Yapılan açıklamada, "Trump'ın Tweetinde bahsettiği hava operasyonu sadece seçeneklerden biri." denildi.
Çok kötü ihlaller var
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Esed rejiminin kimyasal silah kullanım tarihi hakkında ihtilaf edilecek bir durumun olmadığını belirtti. Sözcü Nauert, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Esed rejiminin kimyasal silah kullanımının tarihi hakkında ihtilaf edilecek bir durum yok. Kimyasal Silah Anlaşması'na imza atan taraf olarak attığı adımlarda çok kötü ihlaller var." ifadesini kullandı.
Rusya ile ilgili eleştiride de bulunan Nauert, "Rusya'nın reddetmesi ve diğer bloke eden politikaları Suriye'nin silahsızlandırılması yönündeki kendi çabalarını şüpheye düşürüyor." görüşüne yer verdi.
Nauert, şunları kaydetti:
"Duma'da bulunan kontaklarımızdan aldığımız bilgiler güvenilir ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından incelenecek. Bu barbarca bir saldırıydı ve uluslararası toplum kimyasal silahları kullanan tarafı sorumlu tutmalıdır. Suriye halkı için ayağa kalkacağız."
'İngiliz denizaltıları Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildi'
Daily Telegraph gazetesi, İngiliz denizaltılarının Suriye'yi vurmak üzere füze menzili içine gönderildiğini aktardı.
İngiltere Başbakanı Theresa May'in denizaltıların gönderilmesi talimatını verdiği belirtilirken, saldırının perşembe gerçekleşmesinin beklendiği aktarıldı.
Erdoğan'dan kritik görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump Suriye'deki son durumu değerlendirdi.

Haberin Devamı