Gazete Vatan Logo

7 öğrenci birden aynı gün öldü! Genç kızın doğum günü notu dikkat çekti

ABD'de pazar günü iki farklı üniversitede toplamda 7 öğrenci hayatını kaybetti. Idaho Üniversitesi, okulda ölü olarak bulunan öğrencilerin kimliklerini açıklarken kan donduran detaylar da ortaya çıktı...

7 öğrenci birden aynı gün öldü! Genç kızın doğum günü notu dikkat çekti

ABD'nin iki farklı eyaletinde bulunan iki farklı okulda toplamda 7 öğrenci aynı dehşeti yaşadı. Idaho'da yaşayan ve burada üniversite eğitimi gören birbirleriyle arkadaş oldukları öğrenilen 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xena Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves'in cansız bedenlerine ulaşıldı.

Chapin ve Kernodle'ın sosyal medyalarında yapılan araştırmalarda ikilinin bir ilişki içinde olduğu öğrenilirken, genç kızın Chapin'in doğum gününde yazdığı not dikkat çekti:

Hayat seninle birlikte çok daha güzel. Seni seviyorum.

"AŞKTAN, KAVGALARDAN VE HAYATTAN GERİ DURMADI"

Hayatını kaybeden Chapin'in Washington'dan olduğu belirlenirken Mogen ve Gonclaves'in ise Idaho'nun yerlisi olduğu ortaya çıktı.

Goncalves'ın ailesi ise kaybettikleri kızlarının onların savunucusu olduğunu söyledi. Kız kardeşi Alivea yaptığı açıklamada, "O tam bir ortanca çocuktu. Sertti ama adildi. Aklına koyduğu her şeyi kesinlikle yaptı. Aşktan, kavgalardan ve hayattan geri durmadı. Kaylee hayatı çok iyi yaşıyordu ve sürekli bir macera istiyordu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İLK BULGULAR: TUTKU CİNAYETİ

Cinayet soruşturmasıyla ilgili ölüm nedenleri davayla ilgili yetersiz ayrıntılardan doları henüz açıklanmazken herhangi birinin konu ile ilgili gözaltına alınmadığı da duyuruldu.

Polis ekipleri yaptığı açıklamada, edinilen bilgiler ışında toplumsal bir riskin hala devam ettiğini dile getirirken bölgenin Belediye Başkanı Art Bettge ise halkın genelinin herhangi bir tehlike altında olmadığını söyledi. "Bu denli büyük bir suçun üstesinden gelmek çok zor" ifadelerini kullanan Bettge, ilk görünüşte bunun bir tutku cinayeti olduğunu söylese de yetkililerin bu olayı çözmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

OTOPSİ SONUÇLARI ÇARŞAMBA GÜNÜ

Öte yandan 4 gencin otopsi sonuçlarının çarşamba günü çıkacağı duyuruldu.

Idaho Üniversitesi Rektörü Scott Green, pazartesi günkü derslerin ölen öğrencilerin anısına iptal edildiğini duyurarak şu ifadeleri kullandı:

Bugün üniversiteye, cinayet kurbanı olduklarına düşünülen kampüs dışında yaşayan dört Idaho Üniversitesi öğrencisinin ölümünün bildirildiğini derin bir üzüntüyle paylaşıyorum.

Haberin Devamı

VİRGİNİA'DA 3 ÖĞRENCİ ÖLDÜRÜLDÜ

Virginia Üniversitesi'nin Charlottesville'deki ana kampüsünde silahlı saldırı dehşeti yaşandı. Saldırı nedeniyle 3 kişinin öldüğü iki kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Saldırganın kaçtığı olayda, saldırının baş şüphelisinin okulun öğrencisi Christopher Darnell Jones olduğu ifade edildi. Polis, saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırganın silahlı ve tehlikeli olduğu bildirilirken, üniversitede bugün eğitime ara verildi.