Gazete Vatan Logo

Dünya 2012’e muhteşem girdi!

2013 yılına dünyada üç ülke, diğerlerinden önce girdi

Dünya 2012’e muhteşem girdi!

Heyecanla beklenen 2013 yılına dünyada üç ülke, diğerlerinden önce girdi. Pasifik’te bulunan ada devletleri Kiribati ve Samao yeni yıla TSİ ile dün saat 12:00’da yeni yılı dünyada ilk karşılayan ülkeler oldu. Yeni Zelanda’daki Chatham Adası ise yeni yıla 12:15’de 2013’e ‘merhaba’ dedi.



2013’ü karşılayan ilk metropol ise her zamanki gibi yine Avustralya’nın Sidney şehri oldu. 15:00’da yeni yıla giren şehirde 1.5 milyon kişi her yıl geleneksel olarak Sidney Limanı ve Sidney Köprüsü’nde düzenlenen havai fişek gösterisini izlemek üzere sokaklara döküldü. Yeni yıla en son giren ülke ise Güney Pasifik Okyanusu’nda yer alan American Samoa Adası oldu.



Dev çam ağacı

Dubai’deki Burc El Halife gökdeleni, yılbaşı için devasa bir çam ağacına dönüştürüldü. Çam ağacının dalları şeklinde süslenen gökdelen, 2013’e girerken muhteşem bir havai fişek gösterisi sundu.

Vikingler sokağa döküldü

Savaşçı kimlikleriyle tanınan Vikingler, bu kez 2013 kutlamaları için bir araya geldi. İskoç kültürüne özgü yeni yıl kutlaması Hogmanay için özel kıyafetlerini kuşanan yaklaşık 7 bin Viking, ellerinde meşalelerle İskoçya’nın başkenti Edinburgh sokaklarına akın etti. Bir yandan davul çalan Vikingler bir yandan da hep bir ağızdan geleneksel şarkılarını söyledi.

Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği kiliseye akın

Hristiyanlar, Noel kutlamaları kapsamında Kudüs ve çevresindeki dini mekanlara yoğun ilgi gösterdi. İsrail Turizm Bakanlığı, yurt dışından Kudüs’e aralığın son haftasında 75 bin rezervasyon yapıldığını açıkladı. Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın hemen yakınında bulunan ve Hıristiyanlarca Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği yer olduğuna inanılan Kıyamet Kilisesi ile Beytüllahim’deki Hz. İsa’nın doğduğu yer olduğuna inanılan Yeniden Doğuş Kilisesi, dün sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.



Rahipler arındı

Shinto rahipleri, 2013’e ‘Torii’ adını verdikleri ahşap kapıdan geçerek girdi. Rahipler, bu kapıdan geçmenin tüm kötülüklerden arınmalarını sağladığına inanıyorlar. Yeni yıl kutlamaları kapsamdında milyonlarca Japon’un tapınaklara akın etmesi bekleniyor.

Hintli kız anıldı

New Delhi’de bindiği otobüste uğradığı toplu tecavüz sonucunda hayatını kaybeden genç kadını unutmayan Hintli kız öğrenciler, yeni yıla buruk girdi. Uğradığı saldırının ardından sadece 2 gün hayata tutunabilen 23 yaşındaki genç kadın için anma töreni düzenleyen öğrenciler, üzerinde ‘mecburi idam cezası’ yazılı pankartlar açtılar.



Tac Mahal’de şemsiyeli kutlama

2013’e Hindistan’da girmeyi tercih eden turistler, Taj Mahal manzaralı bir otelin terasında ellerinde renkli şemsiyelerle poz verdi.

Tedbirli kutlama

Yeni yıla ilk kez havai fişek gösterileriyle giren Myanmar’da emniyet yetkilileri tedbiri elden bırakmadı.



Filipinler’de domuz geleneği

Yeni yıla özel ‘Lechon’ adını taşıyan domuz çevirme geleneğinden bu yıl da vazgeçmedi.

Haberin Devamı