5 radikal hedef ile 2018’e girin

Yeni yıl yeni başlangıçlar demek. Siz de yılın ilk gününden itibaren 365 gün boyunca devam edeceğiniz yeni bir hayat disiplinine kendinizi adapte edebilirsiniz.

Fazla kilonuz varsa en azından yüzde 10’unu bu yıl kalıcı olarak verin.
Dinamik, zinde bir yüze kavuşmak için artık çok etkili ve çok kolay yapılan medikal estetik uygulamalar var. Bu yıl en değerli giysiniz cildiniz ve yüzünüze özen gösterin.
5 radikal hedef ile 2018’e girin

azla kilonuz varsa en azından yüzde 10’unu bu yıl kalıcı olarak verin.

Her gün 30-45 dakika yürümeyi hedefleyin. Bu süreyi yürüyorsanız üzerine 5-10 dakika daha ekleyebilirsiniz.

Sigara kullanıyorsanız bu yıl içinde tümüyle bırakın.

Gerçek sağlık “içinizin” huzurlu olmasıyla mümkün. Sık sık içinize dönmeyi ve içinizdeki çocukla iletişimi güçlendirmeyi deneyin.

Yılbaşı günü boyunca

Bütün dünyanın kutladığı bu özel günün yemekleri de elbette özel. Diyet yapıyorsanız da masum kaçamaklar yapabilirsiniz.

Yılbaşı gecesi çok fazla yiyip içeceğim diye gündüzden aç kalmayın. Normal öğünlerinizi porsiyonlarınızı biraz küçülterek yiyin. Gün boyu bol su içmeyi ihmal etmeyin.

Akşam fazlaca kalori alacağınızı düşünerek yılbaşı günü ve ertesi gün yürüyüşünüzü 30 dakika artırın. Çeşitli yemek ve meze ve salatalar olacağından yılbaşı yemeğini geç saatlere bırakmayın.

Haberin Devamı

Gece yattığınızda rahatsız olmak istemiyorsanız çok karışık yiyecek-içeceklerle midenizi fazla zorlamayın. Akşam yemeği saatine kadar çok acıkıp çok fazla yememek için yemekten 1 saat önce haşlanmış bir adet yumurta yiyebilirsiniz. Yumurta sizi tok tutacaktır.

Alkol kullanıyorsanız 1-2 kadehten sonra durun. Ertesi gün mümkün mertebe hafif beslenin.

Ev partisi için elmalı alkolsüz sangria

1 adet yeşil elma

2 adet kırmızı elma

1 adet limon

1adet portakal

2 adet tarçın çubuğu

4 adet karanfil tanesi

3 kaşık bal

1 şişe kırmızı üzüm suyu

1 şişe bal

Meyveleri küp küp doğrayın,tüm karışımı cam bir sürahiye alıp en az 4 saat buzdobında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Sindirim rahatsızlıklarına Ertesi gün içeceği...

1 adet salatalık

4 adet yaprak-larıyla birlikte kereviz

2 adet kivi

Tüm karışımı meyve sıkacağından geçirin ve bekletmeden için. Salatalık bazik özelliği nedeniyle sindirim sistemindeki asitlerin nötralizasyonuna yardımcı olur. Kereviz ve salatalık birlikte bağırsak gazlarının sıkıştırmasına yol açan fermentasyonu engeller. Kivide bulunan enzimler vücudun ihtiyacı olan yararlı maddelerin azami emilmesini sağlar.

Pırıl pırıl bir cilt için maske

1 adet olgun avokado

1 tatlı kaşığı çiçek balı

1 portakalın suyu

Gül yağı (Cilt kuruysa 1 tatlı kaşığı, yağlıysa 3 damla)

Tüm malzemeleri iyice ezip harmanlayarak yüzünüze sürün. 10 dakika bekletin. Sürenin sonunda yüzünüzü ılık suyla nazikçe durulayın ve nazikçe kurutun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR