Gazete Vatan Logo

Dolar/TL çöküşe geçti

Dolar kaç TL oldu? Dolar düştü mü? Detaylar haberimzide...

Dolar/TL çöküşe geçti

Dolar/TL kurunda çöküşe geçti. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri sabit tutması ve bu yıl için faiz artış beklenti sayısını düşürmesinin ardından, dolar gerileyerek 2.85 kuruşun altına indi.

Fed’in dün Türkiye saati ile 20:00’de yapılan açıklamasında, faizlerin "sabit tutulması"na karar verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, ABD’deki ılımlı ekonomik büyümenin ve "güçlü istihdam artışının" bu yıl politikayı sıkılaştırmasına izin vereceği belirtilirken, daha önce "dört" olarak belirlenen faiz artış sayısındaki beklenti, "iki kez 0.25 puan" olarak güncellendi.

Fed’in faizleri yaklaşık 10 yıllık aradan sonra ilk kez artırdığı Aralık ayında bu yıl için dört faiz artışı yapılmasının öngörüldüğü belirtilmişti.

Fed'in dün akşamki toplantısında faizleri sabit tutması ve bu yıl için faiz artış tahminlerini düşürmesinin ardından Dolar/TL bugün 2,85'in altını gördü. Borsa İstanbul ise yüzde 1'i aşan değer artışı ile 80 bin 477 puandan güne başladı. BİST 100 Endeksi bu sabahki açılış itibarı ile 23 Kasım 2015'ten bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

Haberin Devamı