Gazete Vatan Logo

Dış basın yasağı flaş geçti!

Yabancı gazete ve televizyonlar twitter yasağına ilişkin yayınları sürdürdü. Birçok TV kanalı Türkiye’deki uygulamayı ilk haber olarak duyurdu. Haberlerde twitter’da paylaşılan Erdoğan karikatürlerine yer verilmesi dikkat çekti. Fransız ARTE televizyonu Türk hükümetinin kararını protesto etmek için haberlerine Türkçe başlıklar attı. Yunan medyasında Erdoğan twitter’ın kuşunu avlayan bir avcı olarak resmedildi. Bir başka karikatürde ise başbakan ayağının üzerine konan twitter kuşunu vurmaya hazırlanırken çizildi.

- The Guardian: Putin, Erdoğan ve Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro internet medyasına yönelik kısıtlamalar getirdi. Dünya liderleri internetteki muhalif sesleri susturmaya çalışıyor olabilir ancak araştırmalar internet özgürlüğü konusuna olumlu bakmamız için yeterli gerekçe sunuyor.

- The Times: Türkiye’nin Başbakanı geçtiğimiz yaz Twitter’ı ‘toplum için bir tehdit’ olarak gördüğünü söylemişti. Dün de siteyi kapattı. Bunu yaparak hem kendini gülünç bir duruma düşürdü hem de ülkesini İran ve Çin ile aynı kategoriye soktu. Raul Castro’nun Küba’sında ve Aleksander Luukashenko’nun Belarus’unda bile Twitter gözlem altında tutulsa da kapatılmadı.

- La Repubblica: Erdoğan’ın bu hareketi kısa sürede bumeranga dönüştü. Twitter’sız güne başlamak sanki bir darbeymiş gibi geldi. Radyoların kapatılmasıyla eş değerdi.

Haberin Devamı