Gazete Vatan Logo

Diriliş Ertuğrul 90. yeni bölümünde Vasilius ölecek mi?

Diriliş Ertuğrul dizisi izleyenlerini 90. bölümde yine heyecan dolu oldukça etkileyici savaş sahneleri bekliyor. Diriliş Ertuğrul dizisinin 90. Bölüm fragmanında Ertuğrul Bey’in Vasilius’a bir hamle yaptığı görülüyor. Acaba Vasilius gerçekten de yeni bölümde ölecek mi?

Diriliş Ertuğrul 90. yeni bölümünde Vasilius ölecek mi?

Diriliş Ertuğrul dizisinin son haftalardaki bölümlerinde savaş sahnelerinin artması ile beraber heyecan doruk noktalara taşınmaya başladı. Dizinin yeni yayınlanacak olan bölümünde Vasilius, Ekaterina vasıtası ile Sultan Aleaddin’in Hanlı Pazar’da bulunduğunu öğreniyor. Bu yüzden Vasilius da oldukça büyük bir ordu toplayıp Hanlı Pazar’a doğru baskın yapmak için yola çıkıyor. Fakat Ertuğrul Bey, öncesinde Vasilius’un yapacağı bu hamleyi fark ediyor ve Sultan Aleaddin’i korumak adına tekrar bir plan hazırlıyor. Bu sayede de Vasilius, tuzağa çekilmiş oluyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL BÖLÜM ÖZETİ VE FRAGMANI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yani Vasilius, Sultan Aleaddin ile Ertuğrul Bey’i tuzağa düşürdüğünü zannederken aslında tam olarak kendisi büyük bir tuzağın içine düşüyor. Ancak bu büyük karşılaşmanın sonucunun ne olacağı tam bir merak konusu. Bu büyük mücadeleyi her şeye hazırlıklı olan Ertuğrul Bey mi yoksa oldukça geniş bir ordu ile gelen Vasilius mu kazanacak?

Öte yandan Sultan Aleaddin de neyse ki İbn-Arabi’nin şifası ve duaları ile ölümden kurtulup eski sağlığına kavuşuyor. Bunun sonucunda da Emir Saadettin büyük bir kaygının içine düşüyor. Çünkü Sultan Aleaddin, kendisini zehirlemiş olan kişiyi bulmak için araştırmalar yapmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Acaba dizinin yeni bölümünde Sultan Aleaddin, kendisini zehirlemiş olan kişinin Emir Saadettin olduğunu öğrenecek mi? Eğer öğrenir ise Emir Saadettin’i ne gibi bir son bekleyecek? Artık iyiden iyiye köşeye sıkışmış olan Emir Saadettin, bu zor durumdan kurtulmak için neler yapacak?

Diriliş Ertuğrul dizisi heyecan dolu 90. Bölümü ile 7 Haziran Çarşamba akşamı yine TRT 1 ekranlarında olacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL DİZİSİNİN 89. BÖLÜMÜNDE NELER OLMUŞTU?

Diriliş Ertuğrul dizisinin son yayınlanan 89. Bölümünde Vasilius bir süredir sessiz bir şekilde bekleyip halindeydi. Ancak bu süre zarfında Vasilius, Nikea’dan gelmiş olan ordu ile bir hayli güç toplamıştı. Üstelik, Sultan Aleaddin’in casusunu da yakalayıp Ertuğrul Bey’i çok ciddi bir tuzağın içine düşürmüştü. Bu tuzak yüzünden Ertuğrul Bey ve yanındakiler bir hayli fazla zayiat vermişlerdi. Hatta bu zor durum içinde Aliyar da ciddi bir darbe almıştı.

Haberin Devamı

Öte yandan Halime Sultan da doğum sancıları çekiyordu. Fakat durum normal bir doğum sancısının çok daha ötesindeydi. Çünkü Halime Sultan’ın bebeği ters geliyordu ve ebeler de büyük uğraşlara rağmen doğumu bir türlü gerçekleştiremiyordu. En nihayetinde Halime Sultan içinde bulunduğu çaresizlik ve ıstırap yüzünden kendinden geçmişti. Bu süreçte hala daha ebeler doğumu sağlık bir şekilde gerçekleştirmek ve Halime Sultan ile bebeğini kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlardı.

Diğer taraftan Sultan Aleaddin de Ebu Mansur adını kullanarak Kayı Obası’na gelmişti ve burada incelemelerde bulunuyordu. Ancak Sultan Aleaddin’i Konya’dan kaldırıp da obaya getiren sebebin ne olduğu bir hayli merak ediliyordu. Sultan’ın gelmesi ile obada her şey bir anda değişmeye başlayacaktı.