Gazete Vatan Logo

Devlet Bahçeli Tunceli'de

Devlet Bahçeli Tunceli'ye geldi. Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti sırasında şehirde gergin bir hava hakim. MHP Lideri Devlet Bahçeli ilk olarak Tunceli Valiliği'ni ziyaret ediyor ardından cuma namazı için camiye gidecek

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli valiliğine girişi sırasında partililer tarafından 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları atıldı Ziyaret öncesi 10 ilden kente binlerce çevik kuvvet polisi getirildi.10 ilden kente binlerce çevik kuvvet polisi getirildi.
Bahçeli’nin ilk ziyaret yeri olan Tunceli Valiliği’nin bulunduğu Atatürk Mahallesi’nde çok sayıda çevik kuvvet polisi, zırhlı araçlar ve TOMA’larla yoğun güvenlik önlemi alındı. MHP Lideri Bahçeli’nin kente gelişini protesto etmek amacıyla fırın ve eczaneler dışında hiçbir esnaf kepenk açmadı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Bu arada Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinler kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Gerginliğin hakim olduğu kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, dün gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı. Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

Haberin Devamı

TEPKİLER

Öte yandan DBP ve bazı parti ve sivil toplum örgütleri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretine tepki gösterdi ve kente gelmemesini istedi. Ayrıca, BDP'lilerin PKK'nın 36'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Seyit Rıza Meydanı'nda düzenledikleri meşaleli yürüyüşte, DBP Tunceli İl Başkanı Ergin Doğru, Bahçeli'nin ziyaretine ilişkin konuştu.

Doğru, "Ne Bahçeli'ye ne de faşist bir zihniyete Dersim'de yer yok. Buradan devlet ve emniyet yetkililerini uyarıyoruz. Bir provokasyon olarak nitelendirdiğimiz Bahçeli ve adamlarının burada bu halkı tahrik ve provoke etmesine karşılık duyarlılık göstereceksiniz" dedi. Engin Doğru, bugün için yaptığı çağrıda, esnafın Kepenk kapatması ve halkın Atatürk Mahallesi'ndeki yürüyüşe katılmasını istedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin" sözleri üzerine kenti ziyaret etme kararı almıştı.

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ!

MHP lideri Bahçeli, yarın Tunceli'ye yapacağı ziyareti değerlendirerek "Tunceli'de herhangi bir provaskasyon yaşanacağına inanmıyorun. Tunç yüreklilerin yöresidir. Tunceli'nin de manası budur biliyorsunuz. Tunceli, MHP'yi bağrına basacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli ile MHP milletvekilleri, bugün uçakla Malatya'ya gidecek ve karayoluyla Elazığ'a geçecek. Geceyi Elazığ'daki Akgün Otel'de geçirecek olan Bahçeli, yarın MHP'lilerin oluşturacağı uzun araç konvoyu ile Tunceli'ye gitmek üzere yola çıkacak. Kafiledekilerin, Keban Baraj Gölü'nde çalışan feribotlara sığmayacağı için MHP konvoyu 135 kilometre karayolunu kat ederek Tunceli'ye ulaşacak.

TUNCELİ PROGRAMI

Devlet Bahçeli hazırlanan programa göre ilk olarak Tunceli Valiliği'ni ziyaret edecek, ardından cuma namazı için camiye gidecek. Kentte esnafı ziyaret edip sorunlarını dinleyecek olan Bahçeli, temasları sırasında cem evine de gidecek. Bahçeli'nin Tunceli ziyaretiyle ilgili bilgi veren MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir, "Genel Başkanımızı bu akşam Malatya sınırında karşılayacağız. Sabah saat 09.30'da Tunceli'ye gitmek için büyük bir konvoy eşliğinde Elazığ'dan hareket edeceğiz. Bizim için Türkiye'nin her karış toprağı aynıdır. Tunceli de bunlardan biridir. Tunceli'ye kardeşliğimizi pekiştirmek için gidiyoruz. Hiç kimse bunun altında bir art niyet veya provokasyon aramasın. Biz kardeşiz, kardeşliğimizi pekiştirmek için gidiyoruz" dedi.

Haberin Devamı