Gazete Vatan Logo

Devlerin kumaşçısı global marka olacak

Ürettiği 2.1 milyon metre yünlü kumaşı Versace, Armani, Christian Dior gibi markalara satan İpekiş, dünya markası olmayı hedefliyor. Yeni hedef pazarlar ise Uzakdoğu, Güney Amerika ve Avustralya...

Devlerin kumaşçısı global marka olacak

Atatürk’ün talimatıyla kurulan İpekiş, ürettiği 2.1 milyon metre yünlü kumaşı Versace, Armani, Calvin Klein, Christian Dior, Max Mara ve Fendi gibi dünyaca ünlü markalara kumaş veriyor. İtalya’da Lane Bugella markasıyla faaliyet gösteren şirket, Bursa’daki fabrikasını 25 milyon dolara yeniledi, takım elbiselerin yüzde 30 daha hafif olmasını sağlayan, kırışmayan, gümüş iyonlarla hijyen sağlayan inovatif kumaşlarıyla cirosunu 60 milyon TL’ye çıkardı.

1991 yılında Tarman Group bünyesine geçen İpekiş’in Genel Müdürü Aşkın Kandil, 2025’te 100’üncü yılını kutlayacak olan İpekiş’in o yıla kadar yünlü kumaş üretiminde önde gelen bir dünya markası olmayı hedeflediğini söyledi. Kandil, “Bu hedefimize ulaşmak için geliştirdiğimiz yeni iş modellerimizle dünya pazarındaki payımızı artırma ve iç pazarda lider olma vizyonuyla çalışmayı sürdüreceğiz. 2016 yılında Uzakdoğu, Güney Amerika ve Avustralya pazarındaki gücümüzü artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Akıllı kumaşlar

İpekiş’in yünlü kumaş üretiminde İtalyan üreticilerle en üst segmentte yarıştığını ifade eden Kandil, şöyle konuştu: “Ar-Ge ve teknolojiyi kullanarak kumaşlara fonksiyonellik katıyoruz. Akıllı kumaş koleksiyonu teknolojinin sektörümüzde etkin kullanımına iyi bir örnek.

Haberin Devamı

10 yıl sonrasının ürünlerini bugünden hazırlıyoruz. Travel- Zero Gravity kumaşlarımıza Türk markaları ve Avrupalı müşterilerimiz büyük ilgi gösteriyor.”