Gazete Vatan Logo

DEAŞ değil koca dehşeti

ABD’nin San Bernardino kentinde yaşanan ilkokul baskını, başta DEAŞ saldırısı sanıldı. Ancak daha sonra eylemin, ayrıldığı eşini öldürmek isteyen bir kişi tarafından düzenlendiği anlaşıldı.

DEAŞ değil koca dehşeti

ABD’de sık sık yaşanan okul saldırılarının son örneği, California eyaletine bağlı San Bernardino kentinde meydana geldi.

Önceki gün, eşi Karen Smith’in çalıştığı North Park İlkokulu’na gelen Cedric Anderson adlı adam, eşinin sınıfında dehşet saçtı. Okula girişte güvenlik görevlisini eşine kendisinden istediği birşeyi getirdiğini söyleyen 53 yaşındaki adam, sınıfın girişinde Smith’e kurşun yağdırdı.

Olay sırasında sınıfta bulunan yardımcı öğretmenler, Smith’in olay sırasında öğrencilerinin önüne geçerek onları korumaya çalıştığını söyledi. Smith’in arkasında duran Jonathan Martinez adlı 8 yaşındaki öğrencisinin, aldığı kurşun yaraları nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği açıklanırken, 9 yaşındaki bir öğrencinin de yoğun bakımda tutulduğu belirtildi.

‘Ayrı yaşıyorlardı’

Yerel basın, Smith ve Anderson çiftinin Ocak ayında evlendiklerini, ancak son bir buçuk aydır ayrı yaşadıklarını yazdı. Çiftin ayrılma gerekçesine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Öte yandan Anderson’ın daha önce silahlı saldırı, aile içi şiddet ve uyuşturucu bulundurma gibi suçlardan tutuklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Eşi Karen Smith’i öldürdükten sonra intihar eden saldırgan Eric Anderson’ın kalın bir suç dosyası bulunduğu açıklandı. Ocak ayında evlenen çiftin ayrılık nedeni ise bilinmiyor.

Sabıkalı şehir

San Bernardino kenti, 2015 yılında da engelli merkezine yapılan terör saldırısıyla sarsılmıştı. DEAŞ sempatizanı Seyid Faruk ve Pakistan asıllı eşi Taşvin Malik, uzun namlulu silahlarla engelli merkezine saldırmış, 14 kişiyi öldürüp 21 kişiyi de yaralamıştı. Faruk ve Malik, daha sonra polisle girdikleri çatışma sonucunda ölü ele geçirilmişlerdi.