Gazete Vatan Logo

DAP’ın 500 konutu Körfez’de satışa çıktı

Türk gayrimenkul firmaları Dubai’de yatırımcıyla buluştu

DAP’ın 500 konutu Körfez’de satışa çıktı

DAP Yapı, İstMarina projesinin 500 konutluk ikinci etabını Dubai’de satışa sundu. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz projeye ilginin katlanarak devam edeceğini söyledi

Dubai’de devam eden Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı’na Türk gayrimenkul sektörünün yoğun katılımı oldu. Dap Yapı’dan Kuzu’ya, Ağaoğlu’ndan Dumankaya’ya, Nef’ten Eroğlu’na kadar 31 firma projelerini tanıttı. DAP Yapı, İstanbul Kartal sahilinde Emlak Konut GYO işbirliği ile gerçekleştirdiği İstMarina projesinin 500 konutluk ikinci etabını fuarda satışa sundu. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, İstanbul’da satışa sundukları 1.000 konutun 950 tanesinin satışını ilk 45 gün içerisinde gerçekleştirdiklerini belirterek, “İkinci etapta 500 konutumuzu satışa sunuyoruz. Bu yeni dönemde de İstMarina’ya olan ilginin katlanarak devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

DAP Yapı olarak ilk defa Cityscape’e katıldıklarını belirten Yılmaz, ‘dünyanın en iyi karma projesi’ olarak ifade ettiği projenin tanıtımını Türkiye dışında da yapmak istediklerini, bu nedenle Dubai’yi seçtiklerini söyledi. Fuarda yabancıya satış kaygılarının olmadığını ifade eden Yılmaz, Türkiye’yi ve İstanbul’u tanıtmak istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Kârlı fırsatlar sunuluyor

Yılmaz, “Yatırımları bu kadar değerli olan bir ülkede, uluslararası birçok ödüle sahip projemiz İstMarina ile Körfez bölgesi yatırımcılarını tanımak, kendimizi Körfez ülkelerine tanıtmak ve Türkiye’yi yatırım merkezi olarak görebilecek potansiyel iş ortaklarıyla bir araya gelmek DAP Yapı olarak önceliklerimiz arasında bulunuyor. İstMarina’da yatırımcılara ve fonlara aynı zamanda karlı fırsatlar sunuyoruz” diye konuştu.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da 1.450 konuttan oluşan projede 600 konutun satışının tamamlandığını paranın kasalarına girdiğini, diğerlerinin de satış işlemlerinin devam ettiğini belirterek, yurtdışında konut satışı konusunda bir algı eksikliğinin olduğunu söyledi.

DAP Yapı’nın lansmanına TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Vedat Demiröz, Emlak Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim ve Emlak Konut Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Ekmen, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dedeoğlu katıldı.

Haberin Devamı

Ağaoğlu: Bugün satışa sunsam 1 milyar dolarlık talep alırdım

Ağaoğlu, Maslak 1453 projesindeki Körfez yatırımcısına olan toplu satışlarına Cityscape’te de devam etti. Ağaoğlu, fuar kapsamında toplam 326 daire sattı. Ortadoğulu yatırımcıların Türkiye’deki gayrimenkul pazarıyla yakından ilgilendiklerini Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, “Suudi Arabistanlı birkaç aile biraraya gelip Maslak 1453 projemizden 115 milyon dolar değerinde 254 daire satın aldı. Aynı projeden 72 tane de bireysel satış yaptık” dedi. Ağaoğlu, İstanbul Finans Merkezi projesinde ise ruhsat aşamasında olduklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde ruhsatı alır, bu projeyi de satışa sunarız. Eğer İstanbul Finans Merkezi projesini bugün burada satışa sunsaydım en az 1 milyar dolarlık talep alırdım” diye konuştu.

‘Manzara Adalar’ ismini fuarda açıkladı

Cityscape Global 2014 Fuarı’na katılan İş GYO, Kartal’daki projesinin maket ve proje detaylarını ilk kez yatırımcılarla paylaştı. İş GYO, Marmara Denizi ve Adalar manzarası olan projenin adını Manzara Adalar olarak duyurdu. Projenin yatırım değeri ise yaklaşık 305 milyon dolar olduğunu söyleyen İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, “Üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş bloğu ve ticari üniteleri olan projede 1+0’dan 5+1’e kadar değişen konut tipleri bulunuyor. 2014 içinde lansmanı yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Yatırımcılarla bir araya geldik’

Dumankaya İnşaat, Dubai’de devam eden Cityscape fuarında Dumankaya Horizon, Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Miks, hi-Fit ve Dumankaya Mozaik projelerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Fuarda birçok bölgesel ve uluslararası yatırımcı ile bir araya geldik ve İstanbul’a yatırımın avantajlarını, projelerimizi anlattık” değerlendirmesini yaptı.

Projeleri anlattı

Ege Yapı Group Cityscape fuarında yatırımcılara Kağıthane, Yenikapı ve Beylerbeyi’ndeki projelerini tanıttı. Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, Dubai’deki fuarın çok verimli geçtiğini belirterek, “Yeni projelerimizi görünce çıkarttık. Gelenlere projeler hakkında bilgi veriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu projelerin yapımına başlamayı hedefliyoruz” değerlendirmesini yaptı. Fuarın geçen yıla göre daha hareketli geçtiğini ifade eden İnanç Kabadayı, yeni projelerine 2015’in ilk çeyreğinde başlayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı