Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlar buluşmasında açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitap etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara hitap etti.

İşte konuşmasından satır başları:

Hangi kurumun temsilcisi olursanız olun muhtara danışmadan hareket ederseniz yanılabilrsiniz. Günümüzde halka ilişkiler olarak bilinen sektör işte buradan doğmuştur.

Ne diyoruz insanı yaşat ki devlet yaşasın. Önce insan diyoruz.

Milli iradenin seçip başa getirdiği adama bürokrat saygı duymak zorundadır.Bürokrat da seçilmişe oy verendir. Eğer böyle davranırsak ülkemizi güçlendiririz.

Seçilmiş olan kişiler günü geldiğinde seçen kişilere hesabını verebilir.

Geçmişte sadece bir kısma giden bir azınlığa giden kaynakları biz insanlara sunduk.

Tek parti vesayetinin kalıntıları bugün bile ummadığımız bir yerde karşımıza çıkıyor.

Görüyorsunuz sınırımızı ihlal eden bir Rus uçağını düşürüyoruz. Birileri çıkıyor tüm kinini bize yöneltiyor. Ruslar bir yandan birileri Türkiye'nin neresi bombalansın hesapları yapıyor. Hadi Rusları anladık da size ne oluyor. Bu apaçık ihanettir. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. Kararlılığımızı sürdürüp 2023 hedeflerimize ulaşacağız.Biz nerede nasıl neyi konuşacağımızı iyi biliriz.

Haberin Devamı

SURİYELİ MÜLTECİLER

Şu an sınırlarımızda iki buçuk milyon Suriyeli biz biz misafir ediyoruz. Ege'de sahile vuran ölü bedenler bizim vicdamızı parçalıyor onlar üzülüyor mu hayır. Nice Aylan'lar vurdu sınırımıza. Biz onlara rağmen insani duruşumuzu korumaya devam edeceğiz.

Avrupa Birliği yardım gönderse de göndermese de biz mültecilere sahip çıkmaya devam edeceğiz.

ESAD-DAEŞ İLİŞKİSİ

Esad ile DAEŞ'in bağlantısı var. DAEŞ petrolü Esad'a satıyor.

Bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü savunmak sorunları çözmez, daha da arttırır. Terör örgütüyle mücadelemiz devam edecek.

DİYARBAKIR'DAKİ CAMİNİN YAKILMASI

Madem bu ülkede yaşıyorsunuz insanca oturacaksın. Sende bu ülkede yaşıyorsan gel insan gibi siyasetini yap. İnsan öldüren bunlar Diyarbakır'da cami yakanlar bunlar. Kadın kılığına girip çocukları ortaya atıyorlar. Hendek kazarak kepenk kapatarak insanlara hayatı zindan ediyorlar. Ayrıca bunu devletin iş makineleriyle yapıyorlar.

Diyarbakır'da 1500 yıllık cami bu teröristlerce yakıldı. Belgelerle ortada bu. Ayrıca oraya gelen itfaiye ekiplerini de engelleyerek yangının söndürülmemesi için uğraştırdılar.

Haberin Devamı

Bu Kürt kardeşlerimin geçmişine yapılmış bir saldırıdır. Bunların asıl amacı bölge insanının inancından, kökünden ayırma çabasıdır. Bu hatta ve hatta soykırım çalışmasıdır.

Geçmişte CHP'nin tek parti olduğu zamanda da bunu yapmak istemişlerdir. Bunların ne geçmişimiz de ne geleceğimiz de yeri yoktur. Kürt kardeşlerim bunların kendi zihinlerini zehirlemesine izin vermemelidir.

Bölücü örgüt bölge insana kan kusturuyor.

PKK'YA MEHMET AKİF'Lİ TEPKİ

Erdoğan, konuşmasının bu bölümünde Diyarbakır'da çatışmalar sırasında yanan camiyle ilgili PKK'ya yönelik Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nda bulunan bir dörtlükle tepki gösterdi. Erdoğan'ın okuduğu dörtlük şu şekilde:

"Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli

Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.

Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli-

Haberin Devamı

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.