Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeyi televizyondan izleyenden ne beklersin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresinde halka hitap ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahvesini içip darbeyi televizyondan izleyenden ne beklersin" dedi. Cumhurbaşkanı, terör örgütleriyle ilgili açıklamalarda bulundu: "Zalimin adı dün rejimdi, DEAŞ'tı, bugün YPG. DEAŞ'a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacağız. Biz gelmeden pılınızı pırtınızı toplayın gidin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeyi televizyondan izleyenden ne beklersin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kastamonu İl kongresi'nde vatandaşlara hitap ediyor.

Kongre öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara da hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmanın ardından kongrenin yapıldığı salona geçti.

Salondaki konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye 2019'da yeni bir döneme girecek" dedi.

Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na kadar hep en önde yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep bu yolda beraber yürüdük, İnşallah bundan sonrada beraber yürüyeceğiz. Kastamonu'nun türkülerine baktığınızda kahramanlıkların anlatıldığını görüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Bugün de geçmişte olduğu gibi aynı mücadeleyi veriyoruz. Kastamonu'nun kadınları da erkekleri kadar cesur olduğunu ispatlamışlardır.

KILIÇDAROĞLU'NA 'TEK TİP' YANITI

Tek tip elbise ile ilgili 'Onların yakınları yok mu, üzülmeyecekler mi' diyor. Ya sen ne cins adamsın be! Sen benim 251 şehidimin yakınlarını düşünmüyorsun. 'Onların acaba yakınları, kardeşleri şehit olduğu zaman ne yaptılar' diye soruyor musun? Niye düşünsün ki, havalimanına gelip Bakırköy'deki belediye başkanının evinde istirahate çekilip televizyondaki darbeyi seyreden bir adamdan başka ne bekleyebilirsin ki. Utanmadan 'Cumhurbaşkanı bana haber verseydi beklerdim' diyor. Ben haberi tüm milletime verdim. Biz telefonlarla haberi verdiğimizde on binler, yüz binler meydanlara yürüdü. İstanbul Atatürk Havalimanı'na indiğim zaman on binler oradaydı. Ama sen öyle bir tipsin ki orada on binleri görüyorsun, tankların sorumlularıyla ekibin görüşüyor, anlaşıyor. Oradan kaçıp Bakırköy'e gidiyorsun. Bu karakter meselesi. Bu cibiliyet meselesi. Bir de 'Darbe olsa karşısına dikilirim' diyorsun. Sevsinler... İspatı ortada, kaçtın gittin.

"HEP FİTNENİN PEŞİNDE OLMUŞTUR"

Haberin Devamı

Milletim seni iyi tanıyor. Nasıl yalancı olduğunu da çok iyi biliyor. Bu kişi hayatının hiçbir döneminde milletimizin, devletimizin hakkını hukukunu savunmamıştır. Hep fitnenin, ayrıştırmanın peşinde olmuştur. Tüm terör örgütlerine destek vermiştir. PKK'nın destek verdikleriyle kol kola yürüyen kişi değil mi? Onlar destek verdi, güya Hakkari'de miting yaptı. Bu iş yürek işi. Bu öyle lafla yürümüyor.

Haberin Devamı

DAEŞ'E NE YAPTIKSAK, YPG'YE DE AYNISINI YAPACAĞIZ

Madem Suriye'de her şey güllük gülistanlık, 3 milyonun üzerinde insan niye bizim topraklarımızda yaşamaya devam ediyor? Çünkü biz de, bu insanlar da biliyor ki sınırın öte tarafında sadece örgüt isimleri, sadece örgüt işaretleri değişiyor, zulüm baki. Dün zalimin adı rejimdi, dün zalimin adı DEAŞ'tı, bugün zalimin adı YPG/PYD'dir. Biz DEAŞ'a ne yaptıysak bu örgüte de aynısını yapacak ve mutlaka sınırlarımızın ötesini güvenli hale getireceğiz.

ARAMIZDA ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR SORUN YOKTUR

Biz Suriye'de Rusya ve İran'la nasıl çalışıyorsak ABD ile de çalışmak isteriz. Bize bir adım atana biz misliyle mukabele etmekten çekinmeyiz. Aramızda çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Irak ve Suriye'de yaşananlar birileri için taktik olabilir. Ama bizim için bir meka meselesidir. Biz sonuna kadar Irak ve Suriye meselesinin takipçisiyiz. Suriye'deki terör örgütlerine diyoruz ki bir gece ansızın gelebiliriz.

Haberin Devamı

VATANIMIZI BÖLMEK İSTEYENLER BEDEL ÖDÜYOR

Kongre öncesinde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğanb, "Makam mevki hepsi geçici... Düşünün ne olacak 2 metreküplük bir yere bizi gömecekler. Ölümden kaçmak var mı?" dedi. "Vatanımızı parçalamak isteyen şu an bedelini ödüyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Birliğimizi beraberliğimizi bozdurmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka bir devlet tanımıyoruz. Öyleyse ne yapacağız bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.