Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dur bakalım dur, sen daha...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Hollanda Başbakanı'nın 'Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz.' sözlerine, cevap veren Erdoğan, "Daha sen bedel ödemedin, dur. Önce bunun hesabını vereceksin." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dur bakalım dur, sen daha...

Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen Erdoğan, "Gençler fazla kalmadı 36 gün... Ona göre." ifadelerini kullandı.

"16 Nisan referandumu pek çok konuda bir turnusol kağıdı." diyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tezahüratlar üzerine, "Kızlar, ana muhalefetin başındaki zat ne zannediyor biliyor musun? 18 yaşında sadece erkekler girecek parlamentoya, kızların gireceğini bilmiyor. Bak onu da öğrensin. Niye? Bakıyorum hesabı yaparken hep erkekler üzerinden yapıyor. Sorarsan bunlar kadın haklarından da iyi anlarlarmış. Anlamazlar. Bilmezler. İnşallah kızlarımız da erkeklerle beraber genç, 18-25 yaş arası parlamento sıralarında yerlerini alacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"Senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar?"

Erdoğan, dün Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik tavrına ilişkin ise şunları kaydetti:

"Dün Hollanda'da yaşanan kepazeliği izlediniz değil mi? Bir yandan Dışişleri Bakanımızın uçağının iniş iznini iptal ediyorlar, diğer taraftan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın bir hanım, önünü kesip, yanında maslahatgüzar ve ablası konsolosluk binamıza girmesini engelliyorlar. Uluslararası hukukta büyükelçilikler, konsolosluklar kendi topraklarıdır o ülkelerin. Yani şu anda Hollanda'daki büyükelçilik de konsolosluk da bizim toprağımızdır. Düşünebiliyor musunuz? Kapıyı açmıyorlar. İçeriden konsolosu dışarı çıkartmıyorlar ve Bakanımızı oraya göndermiyorlar. Bunu yapan kim? Hollanda. Kim bu? Avrupa Birliği üyesi. Yahu senin her yerin Avrupa Birliği üyesi olsa ne yazar? Sen önce uluslararası hukuku öğren. Demokrasi nedir onu öğren. Yeri geldiği zaman Türkiye'ye demokrasi dersi vermek isteyenler önce bunu öğrenin, bunu."

Haberin Devamı

"Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi ?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarına seslendi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Gereğini nasıl yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Şu an Hollanda'daki vatandaşlarımız bizi ekranları başında izliyor. Almanya, Belçika, İskandinav ülkeleri izliyor. Hepsine sesleniyorum. Ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Türkiye düşmanlarına karşı, Cumhurbaşkanınıza düşmanlık yapanlara karşı orada ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Kullanacakları oyları nasıl değerlendireceklerini onlar çok iyi biliyorlar"

Haberin Devamı

"Tüm uluslararası kuruluşları Hollanda'ya yaptırım uygulamaya davet ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda'ya karşı seslerini yükseltmeye hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum" diye konuştu.

"Daha sen bedel ödemedin"

Başta Almanya olmak üzere bir süredir Avrupa ülkelerinde benzer zorluklarla karşılaşıldığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün çıkmış Hollanda Başbakanı açıklama yapıyor; 'Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz.' Neyi düzeltiyorsun ya, dur bakalım, dur. Daha sen bedel ödemedin, dur. Önce bunun hesabını vereceksin."

Haberin Devamı

"Bu işin hesabını soracağız"

Hollanda'da yaşanan hadisenin diplomasi, uluslararası hukuk, teamül ve nezaketin ayaklar altına alınması olduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu anda biz sabırlıyız ve sabırla bu işin üzerine giderek, bu işin hesabını soracağız. Öyle bu burada kalmaz. Hollanda'da yaşanan hadise, diplomasinin, uluslararası hukukun, teamüllerin, nezaketin ayaklar altına alınmasıdır. Avrupa'dan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Niye? Bunlar birbirini ısırmaz, ısırmaz, aynıdırlar."

"Hollanda, bu terbiyesizliğinin bedelini mutlaka ödeyecektir"

Hollanda'nın Avrupa Birliği üyesi bir hukuk devleti gibi değil de bir muz cumhuriyeti gibi davrandığını belirten Erdoğan, "Yıllarca Türkiye'ye insan hakları, hukuk, demokrasi nutukları çekenlerin kendilerinin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıkları terbiyesizliğe kılıflar uydurmaya çalışıyorlar. Ne söylerlerse söylesinler, mızrak çuvala sığmaz, yapılan işin adı bir skandaldır. Hollanda, bu terbiyesizliğinin bedelini mutlaka ödeyecektir." dedi.

Haberin Devamı

"Aldığın oylar ortada"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tutturmuş bir tek adamlık, tek adamlık... Yedi seçim kaybettin hala partinin başında duruyorsun. Tek adam sensin. Öyle mi? Eğer senin, partinin mensuplarının iradesine saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Partinin tabanına saygın olsa bırakıp gitmen lazım. Aldığın oylar ortada. Hala partinin başında duruyorsun. Batı'da bir parti başkanı bir seçim kaybetse, iki seçim kaybetse hemen istifasını verir gider ama bunda böyle bir nezaket yok. Anlamaz bu işten ama er veya geç Kemal gidicidir." ifadesini kullandı.