Gazete Vatan Logo

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İl İl Cuma namazı vakitleri

Mübarek Cuma günü, Cuma namazı kılacak olan vatandaşlar merakla araştırıyor. 12 Ekim Cuma günü, Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen il il Cuma namazı saatleri...

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İl İl Cuma namazı vakitleri

İslam alemi için büyük önem taşıyan Cuma günü için arayış başladı. Cuma namazının kaçta kılınacağını merak eden vatandaşlar, merakla cuma namazı saati sorguluyor. İşte İl İl cuma namazı vakitleri haberimizde...

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

İstanbul Ankara ve İzmir başta olmak üzere Cuma namazı saatleri belli oldu. Diyanet işleri başkanlığı tarafından belirlenen Cuma namazı saatlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

CUMA NAMAZI SAATİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA NAMAZI ÖNEMİ

İbadetler, Allah için yapılır. İbadet, kulluk görevlerini yerine getirme amellerinin bütünüdür. Allah rızasını kazanmak için bedenle, malla, servetle yapılan ibadetler bulunmaktadır. Namaz, bedenle yapılan ibadetlerdendir.

Namaz dinin direği olarak günün, haftanın, ayın ve yılın belli zamanlarında nafile ya da farz olarak gerçekleştirilir. Farz namazlar, günlük beş vakit namazlar, Cuma namazı, cenaze namazıdır.

Cuma namazı, haftalık Cuma günleri öğle ezanı vaktinde gerçekleştirilen bir ibadettir. Mutlaka cemaat şeklinde ve merkezi yerlerde kılınır. Cuma namazında namazın dışında farz olarak hutbe okunur. Hutbe, imamın mimbere çıkıp Müslümanları uyarmasıdır.

Haberin Devamı

Cuma namazının önemi şu şekildedir:

*Müslümanların cemaat şeklinde bir araya gelmesini sağlar.

*Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlar.

*Müslümanların dayanışma ve yardımlaşma içinde olmasına yarar.

*Müslümanların güçlü olduklarını göstermeleri için önemlidir.

*Birlikte hareket etmeyi gerektirdiği için önemlidir.