Gazete Vatan Logo

Çok çalışmak lazım çok!

Başbakan, ABD’de farklı bir gün geçirdi

Çok çalışmak lazım çok!

Silikon Vadisi’nde sürücüsüz otomobile binen, ‘Google glass’ı inceleyen Erdoğan, “Çalışanlar, mesafe alıyor. Demek ki bizim de daha çok çalışmamız lazım” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki resmi temaslarının ardından dünyaca ünlü bilişim firmalarının bulunduğu San Francisco’daki Silikon Vadisi’ni ziyaret etti.

Apple’da incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, Google’a gelişinde “self driving car” olarak anılan sürücüsüz otomobili inceledi. Erdoğan daha sonra Google kampüsünü dolaşarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

‘Bunları takip edeceğiz’

Erdoğan, otomobille ilgili, şunları söyledi: “Uçaklardaki otopilot sistemine benzer bir sistemle, araç gidiyor. Test sürüşlerini geliştirecekler. Navigasyon sistemini tamamiyle bunlara adapte etmek suretiyle bunu çok daha farklı bir şekilde, park etmeden tutunuz da bulunduğunuz yere çağırmaya varıncaya kadar, bunu geliştirme amaçları var. Bütün bunları izleyeceğiz, takip edeceğiz. Şu anda bunu 100 kadar araç üzerinden test ediyorlar. Biz bunu başarılı adımlar olarak görüyor, tebrik ediyoruz.”


‘Bilgi evrensel malzeme’

Erdoğan, test aşamasındaki “google glass” adı verilen akıllı gözlükle ilgili de şöyle konuştu: “Video çekimleri yapar gibi çekim yapıyorsunuz. Çalışanlar, mesafe alıyor. Demek ki bizim de daha çok çalışmamız, bilgiyi üretmemiz, geliştirmemiz lazım. Onun için de ben bilgiyi insanlığın evrensel bir malzemesi olarak görüyorum. Bundan hep birlikte istifade edeceğiz.”

Ailece dönecekler

Erdoğan, seyahate torunlarının da katılmış olmasını hatırlatan gazeteciye, “Şu anda memnunlar, mutlular. Bir çok yeri görme imkanları da oldu. Annelerinin mezuniyet törenini de onla birlikte yaşayacaklar. Birlikte döneceğiz” dedi.

BM’de her dinin temsilcisi olmalı

Başbakan Erdoğan, San Francisco’da yaşayan Türkler ve Amerikan İslam toplumu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda Birleşmiş Milletler’in yapısıyla ilgili eleştirilerini sürdürdü. Erdoğam, şunları söyledi: “BMGK adalet dağıtmıyor. Şu anda BMGK’daki beş tane daimi üyenin her birinin iki dudağının arasındadır insanlığın kaderi. Olması gereken nedir? 15 üyeli mi olacak BMGK, bunların 15’i de daimi üye olmalıdır. Bir kısmı geçici üye bir kısmı daimi üye olmaz. Bu, dönerli bir şekilde sürekli değişmelidir. İki yılda bir değişebilir, yılda bir değişebilir. Değişirken de burada her kıtanın temsilcisi olmadır, her inancın burada mensupları olmalıdır. Bu beş tane daimi üyenin içerisinde her kıtanın temsilcisi var mı? Yok. Her dinin mensubu var mı? Yok. Öyleyse buradan adalet çıkmaz.”


FATİH’te ilk hedef 10 milyon tablet

Milli Eğitim Bakanlığı’nın FATİH projesiyle ilgilenen Microsoft CEO’su Steve Ballmer, hazırladıkları eğitim yazılımları hakkında Erdoğan’a brifing verdi. Gelecek hafta FATİH projesiyle ilgili bir ihale düzenleneceğini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

İstanbul’a Silikon Vadisi

“Bu ihale öncesinde Silikon Vadisi’ni görmek suretiyle bilişim teknolojisinde neler oluyor, yeni gelişmeler neler, bunları yerinde görelim istedik. Çünkü, bizim bu proje benzeri bir projeyi İstanbul’da gerçekleştirme hedefimiz var. Bu konuyla ilgili daha önce arkadaşlarımızı çalıştırdık. Şimdi de FATİH projesinde ilk hedef 10 milyon 600 bin tablet üretimi söz konusu. Üretimin ardından da 2-2,5 milyon tablet üretimi olacak” dedi.

Erdoğan, her sınıfa akıllı tahta yerleştirilmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Doktor Öz’ün kardeşi tanıttı

Google’ın İş Geliştirme Kıdemli Müdürü ve ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün kardeşi olan Seval Öz, Erdoğan’a telefon ve bilgisayar işlevi gören gözlüğü tanıttı. Gözlüğün, akıllı telefonlardan daha hızlı şekilde görüntüyü sosyal paylaşıma sunabildiğini vurgulayan Öz, fotoğraf çektiğini, video kaydı ve yön tayini yapabildiğini söyledi.

Haberin Devamı