Gazete Vatan Logo

Cizre sorumluları kıstırıldı!

Cizre’deki yaralıların bulunduğu binayla 8 binanın daha bağlantısı olduğu ve 60 kadar teröristin barındığı belirtildi.

Cizre sorumluları kıstırıldı!

Cizre’de çıkan çatışmalarda yaralı teröristlerin bir binanın bodrum katında olduğu, hatta ambulans istenmesine rağmen bölgeye gitmediği iddiası tartışmalara neden olmuştu. Güvenlik güçlerinin yaptığı çalışma sonucunda söz konusu binada terör örgütü PKK’nın Cizre sorumlularının olduğu tespit edildi.

Araya hat çekildi

Operasyonlar sırasında yaralıların olduğu iddia edilen Bostancı Caddesi 23 numaralı binanın, bölgedeki 8 başka binayla bağlantısı tespit edildi. Tünellerle birlikte birbirine bağlantılı bu 9 binada ise 60 kadar terörİstin olduğu tahmin ediliyor. Güvenlik güçleri, 9 binanın birbiriyle bağlantısını kesti ve bölgeyi ortadan ikiye ayırarak hat çekti. Güvenlik kuvvetleri iki nedenle operasyonu titizlikle yürütüyor. Birinci ihtimal teröristlerin elinde sivil ya da rehine olma ihtimali. Diğer neden ise Mamo ve Rozan’ın sağ olarak ele geçirilme amacı. Sıcak temasın yaşandığı bölgede ambulanslar da hazır bekletiliyor. Ambulansların beklediği mesafe ise 150 metreye kadar indi.

Bağlantıyı sağlıyor

Haberin Devamı

Bölgedeki güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, Cizre’de binada kalanlarla Kandil arasındaki bağlantıyı örgütün sözde Avrupa Sorumlusu Sabri Ok sağlıyor. Ok, Kandil’den aldığı emirleri Cizre’ye bildiriyor. Bu görüşmeler sırasında Kandil’in Sabri Ok’a özellikle iki teröristin kurtarılması için talimat verdiği saptandı. Bu tamilata göre Kandil, Cizre sorumluları olduğu tespit edilen Mamo ve Rozan kod adlı teröstlerin kurtarılması gerketiğini, gerekirse diğer örgüt mensuplarının hiç önemli olmadığını söyledi.