Gazete Vatan Logo

CHP'de kritik toplantı bitti

CHP Parti Meclisi, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'u kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti. CHP'den İçişleri Bakanı Soylu'ya sert tepki gelirken, CHP MYK, PM toplantısının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.

CHP'de kritik toplantı bitti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi toplantısı sürerken CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. CHP'li il başkanlarının şehit cenazelerine alınmaması talimatı veren İçişleri Bakanı Soylu'yu istifaya çağıran Tezcan'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

PM toplantımız devam ediyor. Orada gündem çerçevesinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Tabi burada disiplin gündemli toplanmış Parti Meclisi. Ama seçim sonrası olduğu için Parti Meclisimiz seçimle ilgili düşüncelerini de paylaşıyorlar. Bu esaslı bir seçim sonucu değerlendirme toplantısı değil. Önce teknik heyetler kurduk, o heyetler seçim sonuçlarıyla ilgili raporlar hazırlayacak. Onları PM üyelerine dağıtıp, teknik raporlar çerçevesinde bir siyasi değerlendirmeyi Parti Meclisi’nde yapacağız.

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEPKİ

Tabi biz bunlarla meşgulken Türkiye’de adının başında İçişleri Bakanlığı etiketi bulunan bir şahsın açıklamaları toplumu derinden ve esaslı biçimde yaralamıştır. Bu kadar sorumsuz, bu kadar ölçüsüz, bu kadar ayarsız bir açıklamayla neyi amaçladıklarını anlamak çok güçtür. Değerli arkadaşlar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit cenazeleri üzerinden toplumu bölge hesabı içine girmiştir. Şaşırdık, önce şaka haber sandık. Ancak gördük ki haberlerden, gerçekten diyor ki “Ben müsteşarım vasıtasıyla valilere talimat gönderdim. Şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarını almayacaksınız” demiş. Dehşet verici bir açıklama. Kabul edilebilir bir şey değil.

Haberin Devamı

"DERHAL İSTİFA ETMELİDİR"

İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. Böyle bir anlayışın Türkiye’de İçişleri Bakanı olarak görev yapabilmesi mümkün değildir. Ama şehit cenazeleri gelirse bu çağrı ne olursa olsun, bizim il başkanlarımız camilerde cenaze törenlerinde yer alacaktır. Bunu engellemeye hiç kimsenin hakkı ve haddi yoktur. Ortaya çıkan tutumların sorumlusu Süleyman Soylu olacaktır. Şimdiden herkesin bunu bilmesini istiyoruz.Hepsiyle ilgili yasal işlem başlatacağız. CHP’ye bunu kimsenin söyleme hakkı yoktur. İçişleri bakanı derhal istifa etmek zorundadır. Hakkında hukuki her türlü girişimde de bulunacağız.Gündemimizde istifa ya da kurultay yoktur. Bu çerçevede önümüzde iki büyük seçim vardır. yerel seçimler ve ondan sonraki genel seçim.

Haberin Devamı

GÜRSEL EROL İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
Öte yandan CHP Parti Meclisi Elazığ'dan milletvekili seçilen Gürsel Erol'u ihraç istemiyle disipline sevkine oy çokluğu ile karar verdi. CHP'nin Tunceli Milletvekili iken Elazığ'da partisinin 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere giren Erol, CHP'nin 41 yıl aradan sonra Elazığ'dan çıkardığı ilk milletvekili oldu.
PARTİ YÖNETİMİNE ÇAĞRI YAPMIŞTI
Erol, seçimin hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin, seçimlerdeki başarısızlığının genel merkez yönetiminin anlayışından kaynaklandığını savunmuş, şu ifadeleri kullanmıştı:"Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve unvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum. Bu çağrımı genel merkez tarafından belirlenen, garanti seçim bölgesinden gelen bir milletvekili olarak değil, Tunceli ve Elazığ’da seçim kazanmış, partinin ilkeleri ve etik değerleriyle siyaset yapan fedakar bir milletvekili olarak yapıyorum. Partimizin koltuk adamlarına değil, ülkenin yönetimi ile ilgili iddia taşıyan dava adamlarına ihtiyacı vardır."

Haberin Devamı